Ilandsproblem är också problem.

En grej jag kan bli lite småtrött på är allt tjat om ilandsproblem. Om man klagar över nån grej är det ganska vanligt att någon kommer och ba: men det där är ju ett ilandsproblem, tänk på barnen i Afrika och du har det ju ganska bra i förhållande till dem ändå.

Men fan då kan jag känna. Ilandsproblem är också problem. Och bara för att det finns sämre blir inte dåligt bra. Faktiskt. Folk måste fatta det och sluta sätta allt lidande i relation till annat lidande.

För vem fan vinner på det egentligen? Ingen, förutom de krafter som vill upprätthålla status quo.

7 reaktioner till “Ilandsproblem är också problem.”

 1. Precis som min kompis sa när jag sa ilandsproblem. Det är väl lika mycket ett problem. Vi behöver ju inte tävla om vem som har det sämst… xD

 2. Fast grejen med de flesta ilandsproblem är ju att de inte ens är problem och det är sjukt efterblivet att gnälla över det. Typ ”derp fjärrkontrollen är för långt bort jag måste röra på mig buuuhuuu.”
  Så det har väl med perspektiv att göra. Jag skäms iaf när folk gnäller över saker de borde vara tacksamma för.

  1. Om det inte är ett problem är det en annan sak. Jag syftar till folk som måste berätta för folk som klagar över verkliga problem hur bra de har det i förhållande till barnen i Afrika.

  2. Det kanske inte är ett problem, nej, men att man klagar över det betyder ju inte nödvändigtvis att man anser det vara ett problem. Nu brukar jag själv inte klaga på just sådant, men det finns annat jag klagar på som inte precis är politiska frågor eller personliga problem, men som jag ändå tycker är lite småjobbiga i stunden. Negativa tankar, helt enkelt, som att det är tråkigt att det regnat i en hel vecka eller liknande. Jag ser inte regnandet som ett problem, utan mer som ett tillfälligt tråkmoment jag bara vill yttra min åsikt om. Precis som jag yttrar min åsikt eller spontana känsla/tanke gällande kläder jag tycker är fina, sociala frågor som borde tas på större allvar och fint väder. Tror du inte att det kan vara likadant för många andra? Själv tror jag i alla fall det, och tycker att det är dummare att anta att alla som klagar över något anser det vara värsta problemet.

 3. Det finns alltid någon som har det bättre också. Varenda gång någon tjafsar om att tänka positivt och att se det fina man har i sitt liv så kör jag på ”aah du kanske är glad att du har råd med en bil, men Paris Hilton kan köpa femhundra bilar om hon vill, tänk på det”.

 4. Det är typ som när man nämner att man är trött för att man sovit dåligt, och det kommer nån jävel och bara MÅSTE hävda att ”jag är faktiskt tröttare, jag har jobbat hela dagen!”, typ.
  Jaha, och? Gör det mig mindre trött?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *