Inlägg till er snutkramare därute.

Nu har ju polisen erkänt att de ljög om vissa av händelserna i Malmö, framförallt rörande att demonstranter skulle ha hindrat en ambulans som skulle hämta upp människor som polisen skadat. Exakt vad de har ljugit om och inte kan en såklart inte veta säkert, men jag tänker inte utgå från att de talat sanning om något. De påstår till exempel att sten har kastats, men det finns inga spår av att någon ska ha brutit upp gatsten från marken. Är det sannolikt att någon skulle ha burit dit stenar från något annat ställe???? Skitsamma, det finns åtskilliga bevis för att snuten brukat våld med jag har ännu inte sett några som pekar på att demonstranterna skulle ha gjort det.

Vi har alltså en poliskår som sprider rykten om att aktivister attackerat ambulanser, och troligen även stenkastning och andra attacker för att få sitt våld att framstå som berättigat.

066Bilden föreställer maskerad snut i full färd med att skydda nazisters yttrandefrihet.

Tänkte i alla fall besvara mina favoritargument från de senaste dagarna:

 1. Men vadå tycker du inte att polisen ska skydda dig när du demonstrerar? Det hade väl varit trevligt med beskydd, men faktum är att snuten inte brukar skydda vänsterdemonstrationer särskilt väl, utan det är något vi får sköta på egen hand och som vi också i regel klarar av att sköta på egen hand. Det var ju inte direkt snuten som motade upp nazister vid kärrtorpsdemon så att säga. Så som praktiken ser ut idag så skyddar polisen främst nazister och fascister. Dessutom tycker jag att nazism och fascism är en annan sak är kommunism.
 2. Att vara på en demonstration med vapen är en förberedelse för våld!!! För det första: snuten kommer alltid till demonstrationer med vapen, detsamma borde väl gälla dem. De har till och med hästar!!! För det andra: om en vet att en sannolikt kommer bli attackerad på en demonstration är det väl inte konstigt att en tar med vapen. Det är förberedelse till självförsvar. Så naivt att tycka att en ska komma upp helt oförberedd i en situation där en bevisligen kan bli utsatt för våld.
 3. Att ha maskering är förberedelse på våld. Detta är bara fånigt. En kan vara maskerad av en massa olika skäl, bland annat för att en inte vill bli fotograferad av nazister som som känt brukar åsiktsregistrera vänsteraktivister och inte är främmande att ta till hot och våld. Snuten brukar dessutom också va maskerad.
 4. Om en går på en demonstration får en räkna med våld. Detta vet folk, vilket är skälet till att vissa tar med sig vapen, maskerar sig och liknande. vi vet att polisen kan komma att använda våld mot oss, men det innebär inte att vi tycker att det är rätt. Ska en bara ta emot slagen för att en gör motstånd mot fascism och nazism? Är det demokratiskt? Tyvärr, mitt syfte är inte att ”ta ställning” för att känna mig som en bra person utan att verka för politisk förändring.
 5. Du behöver inte vara maskerad för om du blir utsatt för våld av nazister kommer de att straffas. För det första är det inte säkert (hatar denna blinda tilltro till rättssystemet som folk har), för det andra spelar det väl föga roll när en redan blivit attackerad. Jag vill inte att rättssystemet ska säga ”det där var fel” i efterhand, jag vill slippa vara utsatt för hot. Det är väl inte så jävla konstigt. Det handlar om att kunna agera som aktivist för det en tror på, inte om att någon liberal jävla ”rättvisa” ska skipas av rättsväsendet. Jag vill inte blir slagen för att jag är politisk aktivist och eftersom samhället inte skyddar mig måste jag göra det själv.
 6. De gör bara sitt jobb. Detta är ett så konstigt argument? För det första är det ju inte polisen som individer som kritiseras utan deras funktion i samhället, för det andra så är det ju individer som valt att vara poliser. En har ju ett ansvar för sina livsval även när en är ”på jobbet”. Jag tycker att polisens samhällsfunktion är vidrig och jag tycker att var och en som väljer att bli polis är en person som gjort ett moraliskt förkastligt livsval. Men när en går till attack mot ”polisen” är det ju inte den enskilda individen det handlar om utan vilken funktion de fyller. Vidare så sägs ju detta aldrig om demonstranter, utan det är av någon anledning de som sitter på makten i situationen som en ska ha medlidande med.
 7. Polisen har faktiskt rätt att bruka våld enligt lag. Detta är det absolut slappaste argumentet för någonting någonsin. Att något är lag gör det inte rätt. En gång i tiden var kvinnor formellt sina mäns egendom.wpid-img_20140825_125534.jpg
 8. De skyddar demokratin. En kan ju ha olika uppfattningar om vad ”demokrati” är, men jag tänker i alla fall att det är något annat än att vara rädd att gå på den demonstration för att en kan komma att bli utsatt för våld från snuten. Det är så jävla okritiskt att bara anta att snuten gör som de gör för att ”skydda demokratin”, utgå från att de alltid är snälla och vill väl. Har ni inte lärt er något om kritiskt tänkande???

Överlag i dessa frågor finns det en sån oerhörd naivitet att jag blir helt förbluffad. Det är fascinerande att människor är beredda att lita blint på polisen på det här sättet. Speciellt liberaler som ska vara så kallat ”kritiska” mot auktoriteter. Men antar att det bara är twittrare som smalnar av ”åsiktskorridoren” som räknas och inte den instans som har laglig rätt att bruka våld 🙂 RIMLIG PRIORITERING HÖRRNI!!!!!!!!!!!!!!!

wpid-img_20140825_123653.jpg

32 reaktioner till “Inlägg till er snutkramare därute.”

 1. ”Bilden föreställer maskerad snut i full färd med att skydda nazisters yttrandefrihet”.

  Nu får du fan ge dig! Väx upp snälla människa och inse att alla medborgare har demokratiska rättigheter oavsett åsikt här i världen. Jag avskyr nazism lika mycket som nästa person men så länge nazisterna inte skadar någon så är det fascistiskt av DIG att förneka dom deras mänskliga rättigheter att få göra sig hörda som vilken annan grupp som helst. Vi kan ändå hålla dom nere med valrösterna utan att bekosta vårt eget anseende. SÅ JA, FASCISTISKT, AV DIG, FANNY. Det är denna självklarhet som poliserna beskyddar och som du ifrågasätter med ditt irrationella gnällande. Försök bara skaffa lite jävla perspektiv i frågan? Du baserar dina argument på en svartvit skala av godhet och ondhet i åsikter som inte alls är något självklart för människor med andra perspektiv.

  Och ja det är synd att maskeringsfrågan ska behöva krocka med fotograferingsrisken, men det nullifierar inte faktumet att maskering ändå är att SKYLA sin identitet vilket i sig är en hotfull vibb att sända ut i demonstrationssammanhang, en gör sig fri från ansvar för sina handlingar på det här sättet.

  Och vadå polisen har med sig vapen? Menar du på allvar att det är en ursäkt för ANDRA att ha med sig vapen? Ja, polisen betedde sig illa den här gången men det betyder inte att det alltid är så, det är faktiskt rätt sällan det går så här snett – dvs när skador sker relativt oprovocerat. Har du övht tänkt på det här utanför din bubbla av radikalitet? POLISEN BEHÖVER TJÄNSTEVAPEN FÖR ATT UTFÖRA SITT JOBB (ja, det ÄR ett jobb som SKA utföras, dina ”argument” är återigen helt irrationella). Ska polisen komma med godisklubbor och kattleksaker till demon eller? Ska polisen bara skita i spänningarna som alltid blir mellan demonstranter och motdemonstranter? Hur hade det gått tror du? Kramkalas med bullar eller floder av blod genom gatorna? Tänk på dom senaste händelserna och beakta att nazisterna höll en lugn tillställning där på torget. DOM var lugna. Det kriminella i sammanhanget var omgivningen som aktivt jobbade för att störa ut dom, och JA, det spelar roll pga svensk lag och yttrandefrihet. Flytta ifrån Sverige om du inte kan acceptera våra lagar.

  Det är helt otroligt att du har fräckheten att kalla andra naiva när du själv sitter där och motsäger dig till den grad att logiken blir ickebefintlig i dina resonemang. Hela den här fuck aina-mentaliteten är ett stort jävla testamente för personlig omognad och brist på förståelse för lagar och mänskliga rättigheter. Jag VET att du inte kommer _lyssna_ på ett ord av det här pga blind enkelspårighet i ett radikalltrångsynt tankesätt, jag tror inte ens att du läser så här långt och du kommer sannolikt inte heller låta kommentaren synas, men helvete vad skönt det var att skriva av sig på sån dynga du matar allmänheten med ibland.

  Det var sista gången jag hade med dig att göra.

  1. Inte ofta jag släpper igenom såna här svador men den här kommentaren va så kul att jag tycker fler borde få läsa den. Har ingen aning om vem du är men känns inte som någon större förlust att du inte kommer ha mer med mig att göra.

   1. Hahaha, ”Så länge nazisterna inte skadar någon” !?!?

    Fanny, sjukt bra inlägg! Min favorit är nummer 7. Blir förbluffad när folk använder det som ett argument. Eller det här med att ”vara emot våld” …… plattityd.se. 🙂

    Din blogg är bäst! Sluta aldrig skriva tack!! <3

 2. Det första felet polisen gjorde i det här fallet var att över huvud taget ge tillstånd till svenskarnas parti. Det strider mot ca alla mänskliga rättigheter som finns att låta nazister hetsa på öppen plats så bl. a. Elsa här ovan kan ju ta och läsa på lite :-)) Tyvärr vet vi ju dock sen innan att polisen absolut INTE prioriterar hatbrott och diskriminering, så varför ska en tro att de är något att hålla i handen när det blåser? Människor som litar så blint på våldsmonopolet, suck alltså.

 3. Inget av det du skrivit här ovan gör att man som motdemonstrant kan bete sig på ett likartat sätt som i Limhamn. Polisen gör helt rätt. Tycker dock det är under all kritik att de inte gör ett samlat uttalande utan att ta reda på fakta.

  Våld ska aldrig tolereras. Vill du ha en ändring som gör att du får misshandla någon för deras åsikter får du försöka driva igenom detta via den politik vi har i Sverige.

   1. Ganska uppenbart att de störde ut torgmötet. Vänd på det då. Om vänstern stod där och höll tal och nazisterna störde ut detta vid sidlinjerna så hade vänstern exploderat av ilska och protest, och polisen hade såklart tagit hand om nazisterna då. Kom inte och påstå något annat.

    1. Det hade inte hänt eftersom vänstern är typ 20 ggr större än mängden organiserade nazister. Also; var var snuten i kärrtorp?

    1. Vet du ens att detta förekom? Tycker du själv att polisen ska ägna sig åt hämndaktioner för att folk beter sig ”märkligt”?

     1. 1: Ja. 2: Ser det inte som en hämndaktion när man vill bryta en extrem situation. Ingen påstår att det är bra att motdemonstranterna skadade sig, det är under all kritik att insatser leder till skada, polisen påtalar detta. Dock kan det naturligt förklaras i det förlopp som utspelade sig.

       1. Hahaha, du är ju inte på riktigt. (bra sätt att visa sitt missnöje genom att kasta flaskor på polisen – skulle jag skriva något sånt skulle du givetvis dragit något resonemang om hur jävla dum i huvudet jag var)

        Syftet och resultatet skiljer ju sig, det är därför polisen inte är nöjda. Jag kan se dina poäng när du debatterar för din sak men tycker ändå att handlingen som utlöste det tragiska kommer från motdemonstranternas håll.

        Kan du se någon poäng från ”andra sidan”?

        1. Ungefär som när en kvinna provocerar en man till att ha sex med henne mot hennes välja då? Eller hur menar du.

         1. Älskar din blogg och allt du skrier mer eller mindre men jag hade älskat dig SÅ EXTREMT MYCKET MER om gjorde ett specialinlägg och besvarade dessa klychiga argument som särskilt Elsa använder sig av. Hade varit kul läsning!

         2. Bra nivå på diskussion nu… skulle jag sänka mig till din nivå skulle jag väl poängtera att du skrivit välja istället för vilja (nåväl, vi fortsätter väl för sakens skull)

          Nej – den associationen ligger en bit bort. Ville se hur din empatiska förmåga spelar ut, och den var som man misstänker obefintlig. Krydda det med din genomgående arrogans och en gnutta messiaskomplex så har man….. vi lägger ner. Du kan få vinna, de e ju ändå din sida. //Fridens

  1. Polisen gjorde inte rätt. De red över folk och slog folk som inte hade gjort något i huvudet med batonger, är inte det våld? Det finns vittnesmål som är oberoende som säger att det förekom övervåld. Om man antar att folk kastade flaskor med ammoniak så verkar det som att det rör sig om några få då det inte lär varit många som sett detta. Och det gör inte att man kan bete sig som POLISEN gjorde. Om man misstänker någon för brott så ger det inte en rätten att misshandla. Pinsamt att du menar att våld aldrig ska tolereras och samtidigt försvarar polisens misshandel.

 4. ”om en vet att en sannolikt kommer bli attackerad på en demonstration är det väl inte konstigt att en tar med vapen. Det är förberedelse till självförsvar. Så naivt att tycka att en ska komma upp helt oförberedd i en situation där en bevisligen kan bli utsatt för våld.”

  Gäller det även om jag t.ex ska gå hem ensam på natten? Ska ägare till små kvartersbutiker få ha ett gevär under disken ifall de blir rånade? Ditt argument ovan låter exakt som amerikanska vapenlobbyisternas argument för att få ha vapen på allmän plats. Till vilket vi brukar svara att närvaron av vapen ökar sannolikheten att dessa vapen (behöver) används.

  Vidare undrar jag hur du tycker att polisen skulle ha agerat. Jag har läst flera vittnesmål om att motdemonstranter t.ex försökt storma avspärrningar (http://www.aftonbladet.se/debatt/article19422519.ab) och att de kastat glasflaskor och bengaliska eldar mot talarna (http://www.sydsvenskan.se/asikter/till-skillnad-fran-lukas-moodysson-sag-jag-oacceptabla-handlingar-fran-motdemon/). Hur borde polisen ha hanterat det?

  1. Jag argumenterar för att bärandet av vapen inte behöver innebära att en planerat en attack och inget annat, läs inte in mer än vad som står.

   1. Var det svar på min kommentar som togs bort? I så fall var det inte det jag påstod heller. Det jag sa är att det finns goda skäl att inte ha vapen på allmän plats i självförsvarssyfte heller, med risk för att annars få samma vapensamhälle som USA.

 5. Fast demonstranterna kastade ju grejer på poliserna och gick till attack mot deras hästar, tro fan att dom blir överridna då. Hade jag med gjort om någon jävel hade försökt skada mitt djur. :p

  1. 1 vet du det 2 polisen är inte privatpersoner, de är en del av våldsmonopolet. De har rätt att utöva våld men de kan inte utöva våld i typ hämndsyfte som du antyder. Om du hade ridit över ngn som skadat din häst hade du garanterat blivit straffad för det.

 6. Att göra så som poliserna gjorde är att missbruka sin makt. När är det någonsin okej att låta sin häst trampa ner en annan människa?!

 7. Soft att du orkade kriga för detta. Otacksam respons. Gissningsvis är det väl, som vanligt, en koordinerad grupp internetkrigare från fulhögern som står för de mest indignerade (och komiska) protesterna. Sedan är ju vadhelst som hintar om att vi kanske inte kan rösta eller konsumentmakta fram ett nytt samhälle väl magstarkt för många andra, men whatever, som alltid med medelklassen så är de bra på att göra sina röster hörda och illusionen av en liberal hegemoni kan leva vidare.

 8. <3 dina inlägg om det här! Jag delade den om att vara "emot våld" på fb. Jag var där i Limhamn i lördags. Och jag är så TRÖTT på idioter som tror att polisens agerande alltid är korrekt, att det är som en naturlag. Logiken att "polisen kan inte ha gjort sådär utan anledning, för det skulle polisen aldrig göra". DET är ett hot mot demokratin, att folk tänker på det sättet.
  Och att folk ser lagen som något heligt. "Det är ett lagbrott att inte lyda polisen!" Jaha? Hur långt ska det gå innan det är ok att inte göra som polisen säger? När SvP har 10% av rösterna? 20? När de sitter på makten och polisen följer deras nazistiska lagar?

  Vi var där för att stoppa nazisternas torgmöte (som de inte borde fått hålla öht), och då spelar det ingen roll om det är skinnskallar eller poliser som försvarar mötet.

  Oavsett vad en tycker om att stoppa nassar, så kan inte något av det som hände tidigare rättfärdiga polisens potentiellt dödliga metoder. Jag såg lite färgbomber kastas, en bengalisk eld som låg och rykte mitt på det tomma torget, ett par flaskor ja, och folk som skakade staketet och försökte ta sig in. Inget ovanligt, inget nytt för polisen.
  Det finns andra metoder än att galoppera ner folk.

  Och folk säger "Vad hade hänt om inte polisen varit där då?" Ja, då hade SvP inte kunnat hålla sitt möte, för vi hade suttit på HELA torget och blockerat långt innan de kom dit.

  Ursäkta min rant, jag är bara så arg på såna som Elsa P till exempel.

  Inte en gata, inte ett torg, inte en plattform åt fascisterna!

 9. Fråga, när du säger att polisens samhällsfunktion är vidrig, menar du då att den är vidrig baserat på polisers agerande i praktiken, i t.ex situationer som den i Malmö, eller anser du att även deras syfte i teorin är vidrigt?

 10. http://www.unt.se/asikt/debatt/organiserad-rasism-ska-forbjudas-2535801.aspx

  Jag är absolut inte emot iden om våldsmonopol (forutom i självförsvar, försvar av någon annan eller egendom), och att ha en polis osv, men jag kan känna mig lite besviken då jag anser att polisen har fel uppgift.
  Rasistiska organisationer är lite undantaget då faktsik inte de går att säga att det är ok pga yttrandefrihet. Det känns därmed som polisen inte riktigt följer lagar, varför fick de ens tillstånd då vi i sverige har kommit överens om att inte ge rasiter plats? Varför får de plats?

 11. Varför tycker du att det är ett förkastligt livsval att bli polis? Hur skulle du hellre se att rättsväsendet fungerade? Nyfiken.

  /Socionom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *