Jag är hellre en obekväm bitterfitta än att pissa på mig själv.

Igår när jag satt ute på kvällen så kom det fram två killar och fotade under min kjol. Jag är inte den som tänker på hur jag sitter, så jag hade benen uppe och man kunde säkert se mina trosor genom hålen i strumpbyxorna. På detta reagerar jag inte genom att gå iväg, jag bli skitförbannad, går fram till killarna och säger åt dem att lägga ner. När de börjar fåna sig så stirrar jag bara surt och ber dem att gå iväg. Ändå står de kvar i flera minuter och försöker få mig att tycka att dem är roliga samt mina vänner att tycka att jag är hopplöst fientligt inställd mot sexuella trakasserier. Till slut fattar de och går iväg samtidigt som de gör ”slicka fitta”-tecknet som jag inte vet om set skulle anspela på att jag var lesbisk eller bara ”sex” i största allmänhet.

Det finns så många saker jag skulle kunna göra för att göra det enklare för mig. Bara strunta i dem från första början, gå därifrån eller skratta bort det. Men så fan heller! Även om de tycker att jag är en tråkig jävla fitta och även om de inte fattar varför de gör fel så tänker jag helt enkelt inte finna mig i att bli utsatt för den typen av saker utan att bita ifrån. Jag vill kunna sitta på en jävla parkbänk med bena uppdragna utan att någon ska fota min trosor, faktiskt.

Och jag är glad för att ha utvecklats till den här personen. En person som säkert upplevs som hopplöst fientlig, jobbig och fittig av en massa människor. Men jag låtar mig inte bli trampad på, jag står upp för mig själv och mina värderingar och jag skulle aldrig skratta bort att någon utsätter mig för sexuella trakasserier. Det är inte enkelt att vara den människan som alltid sätter sig på tvären, ifrågasätter och inte ger sig, men det är fan så tillfredsställande när de där människorna försvinner utan att jag har behövt förminska mig själv eller göra mig till.

14 reaktioner till “Jag är hellre en obekväm bitterfitta än att pissa på mig själv.”

 1. Helt rätt!
  Enda sättet att få folk som de att inse att de gör fel är att bli förbannad, och inte låta dem ursäkta sig själva eller flytta över skulden med skit i stil med ”det är bara ett skämt, vad tråkig du är”.

 2. Vilka jävla muppar! Hatar när någon tror att dom kan komma undan med sexuella trakasserier. Svin.

  Rätt gjort av dig tycker jag! Inget fel på att vara en bitterfitta heller.

 3. Om det där är att vara fittig så är det bara ytterligare bekräftelse på att det inte är i närheten av ett skällsord! Finns inget som gör mig så förbannad som när andra betraktar ens kropp som allmängods.

 4. Det är ju inte klokt att det kan anses fel att säga till när någon annan gör fel, som i det här fallet. Bra att du stod på dig!

  1. Mycket värre här. Kan dock också ha att göra med att jag går ut mer och att jag går till trashigare ställen.

 5. Och även om det inte verkar så, så lyssnar folk ofta, skäms och låter kanske tom bli nästa gång de får tillfälle att göra något liknande.

 6. Instämmer med alla som tycker du gjorde rätt. När man protesterar mot sådant som är fel kan man ofta utpekas som jobbig, eller som att man överdriver. Misstänker att det är ett sätt för de felande att komma undan. Tyvärr lyckas det ofta, men det är ju uppenbarligen många som stödjer dig 🙂

 7. Fan vad du är bra. Jag önskar jag kunde konsten att stå på mig själv bättre. Men när jag blir överrumplad står jag nästan alltid bara där, som en fågelholk. Fruktansvärt jobbigt. Speciellt i efterhand, när man såklart kommer på exakt vad man skulle gjort (sparkat dem på pungen) och sagt(dra åt helvete, din jävla imbecill)

 8. Skitbra! Det är så märkligt att man (kvinna) i den situationen gör reflektionen ”Nu tycker de att jag är en tråkig bitterfitta”. Varför i hela fridens namn bryr vi oss om vad någon som just trakasserat oss tycker om oss? Och även om vi kommer fram till att vi givetvis inte bryr oss så har vi redan tänkt tanken. Det är så galet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *