Jag är inte intresserad av att ”ta” någon jävla ”debatt” bara för sakens skull.

För det mesta har jag tilltro till människor. Tänker att de är vettiga, att de flesta kan och vill förstå och göra världen till en bättre plats. Men så ibland så exponeras man inför den avgrundsdjupa och gränslösa idioti som finns ute i världen. Nej, jag menar inte folk som bara ”inte tycker som jag” utan människor som gå in med någon slags målsättning att aktivt motarbeta rörelser för likabehandling, komma med idiotiska argument som inte baserar sig i verkligheten och sedan känna sig förtryckta när man inte är intresserad av att ”diskutera” med dem. Fan vad tröttsamt det är, vad det tar på krafterna.

Nej, jag är inte intresserad av att diskutera med alla människor. Vissa personer ha jag så lite gemensamt med åsiktsmässigt att det inte är någon ide att prata, tyvärr. Så resonerar väl alla i någon grad? Varför ska man lägga energi på att samtala med någon som inte vill förstå, det förefaller ju bara meningslöst för båda parter.

När jag diskuterar vill jag att nivån ska hållas relativt hög, jag är inte intresserad av pajkastning, personangrepp och halmgubbar. Därför diskuterar jag helst inte med personer som jag inte tror att jag kan upprätthålla den nivån med. Det tycker jag är vettigt, ty jag ser absolut inget syfte med att ägna tid åt sådant och har i ärlighetens namn extremt svårt att förstå varför andra gör det.

Diskussion för diskussionens skull är bara ovettigt och oproduktivt. Jag är inte intresserad av att ”ta” någon jävla ”debatt” bara för sakens skull. Jag är intresserad av att lägga min intellektuella energi där det spelar roll, där jag kan lära något av någon eller där någon annan kan lära av mig. Man behöver inte tycka lika, men man ska åtminstone ha en ingångspunkt av att man vill lyssna på varandra och förstå varandra. Jag ser inget egenvärde i att människor säger saker bara för att det kan sägas, för att de får säga det. Jag ser inget egenvärde i att uttrycka min åsikt.

Detta är skälet till att jag sällan läser mansrättsaktivistbloggar, än mindre kommenterar i dem. Jag skriver om sådant först när jag anser det vara tillräckligt relevant som samhällsfenomen. Att en enskild person eller en mindre grupp tycker en skitpuckad grej gör mig inte bekymrad eller villig att ”ta debatten” med dem. De gör mig bara ledsen och grinig att göra det, och det är nog inget som gör det lättare för mig att få igenom vad jag vill.

5 reaktioner till “Jag är inte intresserad av att ”ta” någon jävla ”debatt” bara för sakens skull.”

 1. Word! Speciellt störiga är människor som kräver replik på ett svar när de inte ens har läst ordentligt vad man skrivit från första början eller ens är intresserade av att förstå vad man menar. Den här formuleringen är dock ganska rolig: ”Jag är intresserad av att lägga min intellektuella energi där det spelar roll, där jag kan lära någon något eller där någon annan kan lära av mig.” Hehe

  1. Kul att fler än jag reagerar på den, kvinnosakstjejen är helt utan intresse att lära sig något av andra?

   Måste säga att hon är väldigt ärlig i sina åsikter. Att artbeta för att stärka kvinnan där hon är i underläge är ett viktigt jobb, synd bara att det endast är kvinnosaksfrågor och inte jämställdhet det jobbas för.

  2. Var såklart inte så jag menade. Roligt som freudiansk felskrivning dock.

 2. Likabehandling? Nu är det ju inte kvinnor som saknar rättigheter i Sverige, utan män. Nämn en enda rättighet som män har och som inte kvinnor oxå har. Män däremot saknar flera rättigheter som bara kvinnor har. Läs lagboken vetja!

  1. Eftersom jag inte är liberalfeminist så är lagboken ganska ointressant för mig. Jag vet att kvinnor har fler rättigheter lagmässigt, vilket jag önskar ska jämnas ut mellan könen, men kvinnoförtrycket ligger inte framförallt i hur lagen ser ut utan i sociala strukturer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *