Kärrtorpsdemon.

Idag var jag på demonstrationen mot rasism och nazism i Kärrtorp som motsvarade alla förväntningar. Jag kände en viss oro över att det skulle bli för mycket ”det är fel med rasism” utan att sätta det hela i en större kontext, men det blev det verkligen inte.

16 000 personer samlades i Kärrtorp, och fler har samlats i andra städer i Sverige och även i andra länder. Det är fler än vad jag vågade hoppas på och det gör mig så jävla glad.

Nu kommer några dagar av borgerligt gnäll över att det uttrycktes vänsteråsikter på demon att följa. Borgare brukar som känt inte göra något själva för att stoppa rasism och nazism, men det är hemskt viktigt för dem att de ska inkluderas när det passar dem själva. Men jag känner väl att det spela mindre roll, för vi behöver inte låta dem sätta agendan. Vi kan kämpa för det vi vet är rätt oavsett vad någon skribent på DN tycker om saken. Och det, det är mäktigt.

Jag ska som vanligt försöka hålla mig så långt bort från borgerlig media som möjligt, för jag har insett att det inte är värt att lägga tid på. De kommer ändå aldrig att bry sig om något annat än att skydda sin egendom, och jag försöker sluta hysa illusioner om att de skulle ställa sig på min sida bara jag tar avstånd från våld eller använder God Ton. Den enda effekten är att de tillåts sätta agendan och tvingar in oss i att diskutera sina meningslösa symbolfrågor istället för att ta tag i reella politiska problem. Jag rekommenderar dig att göra detsamma. Vi behöver inte deras godkännande gör att föra vår kamp.

4 reaktioner till “Kärrtorpsdemon.”

 1. Kul att höra att det gick bra på demon! Har själv varit så himla deppig idag eftersom jag inte kunde närvara då jag inte hade pengar till tåg, men det verkar ju inte ha varit brist på folk iallafall!

 2. Yay, hoppades på ett inlägg om detta. Dagens manifestation i Kärrtorp är riktigt peppande, även för mig som inte kunde närvara. Att hålla sig undan borgerlig media är klokt med det egna välmåendet för ögonen, men deras ”liberala antirasism” har ju tyvärr sänkt nivån på debatten som helhet.

  Ett tecken på sänkningen är det naiva avståndstagandet från våld, och den tillhörande ”samma skrot och korn-teorin”; Antingen så är du god/pacifist/demokrat och tar självgott och onyanserat avstånd från all typ av våld (utom det polisiära våldet då, tihi). Eller, så inser du att militant självförsvar kan vara ett nödvändigt värn gentemot fascismen. Och i det senare fallet är du ju en ”vänsterextremist” och (enligt ingen relevant logik alls) lika odemokratisk som ”högerextremisterna”.

  Ett annat tecken på debattens sorgliga nivå, är idealet om en inkluderande antirasism. Alla ska känna sig välkomna, så länge en är ”antirasist”. Så höjs rösterna för avpolitiserade sammanhang. Som om det enligt något slags pöbelideal vore viktigare att vara så många som möjligt, hellre än att ha rätt. För det är faktiskt så, att inom gruppen antirasister, ryms dels de som har en korrekt samhällsvetenskaplig förståelse av rasism som fenomen, men också de bekänner sig av religiösa/moraliska/idealistiska skäl, och ända över till ”jag är inte rasist, men…”.

  Oavsett är det en tröst att vänstern alltid varit fascismens naturliga fiende. Vi behöver ingen borgerlig media för att förstå vad som pågår, och vi behöver inga falska antirasister för att slippa känna oss ensamma.

  Hm, blev långt. Kanske borde skaffa en egen blogg istället för att planka på din.

 3. Tja, borgerlig politik tjänar på rasism och rasismen vinner på den borgerliga politiken..

  Känns ärligt talat ganska bra om högerpersonerna håller sig borta då det ju är högerpolitiken som i mångt och mycket är skyldiga till den rasistiska våg vi ser nu.

 4. Jag blir fortfarande alldeles varm i själen när jag tänker på demon! Så ledsen att jag inte kunde vara där kroppsligen men jag var sannerligen där i anden <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *