Kravet på ständig tillgänglighet.

Här i Belgien är nästan allt stängt på söndagar. Alla klädaffärer, mataffärer och så vidare. Det enda som är öppet är caféer och vissa kiosker. I början var detta lite irriterande eftersom man är van vid annat men ganska snabbt lär man sig att man inte skjuter upp att handla något man behöver till på en söndag.

Så svårt är det egentligen inte att anpassa sitt liv efter lite sämre tillgänglighet för konsumtion men vissa verkar tycka att det är skam att affärer ibland är stängda en hel dag! Det är liksom suck och stön och så jobbigt att behöva ha en dags framförhållning när man ska köpa något. Jag blir lite irriterad på detta, för jag undrar om dessa människor någonsin tänker på det absurda i att förvänta sig ständig tillgänglighet av produkter.

Lär er ha lite tålamod och framförhållning, för guds skull. Jag förstår inte hur man kan tycka att det är rimligt att kräva att människor ska jobba på en söndag bara för att man själv inte orkar planera sina inköp eller, ännu värre, för att man vill kunna ägna sin dag åt nöjeskonsumtion. Affärerna är öppna alla andra dagar så det är inte som att det är omöjligt att få ihop det, men du kräver en ständig tillgänglighet. Det är inte vidare sympatiskt tycker jag.

4 reaktioner till “Kravet på ständig tillgänglighet.”

  1. Jag tänker att det hade varit smidigt om butiker inte var öppna enbart kontorstid typ, speciellt matvaruaffärer.

    1. Men de är de väl inte heller? Brukar dels vara öppet längre + på lördagar.

  2. I Norge er alle butikker stengt på søndager, unntatt sma matbutikker. Det er egentlig ganske deilig, for da må man rett og slett finne på noe annet. Også blir ikke dagene så like, søndag er en fridag.

  3. Iofs kan det finnas andra anledningar än lathet och dålig framförhållning till att man vill handla på söndagar, typ att man jobbar konstiga tider/extremt mycket.
    Jag håller med Ylva om att det är konstigt att affärer har öppet mest när alla andra jobbar, matbutiker undantaget. Och läkare och tandläkare! Varför måste man alltid ta ledigt för att gå till doktorn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *