Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

”Kvinnlig humor”.

IMG_20140910_114713Hittade denna bok när jag unnade mig lite shopping.

Mannen som ska ”upptäcka” kvinnlig humor… Jag antar att vissa kanske uppfattar det som en bra grej att män typ ”upptäcker” kvinnor men jag blir bara provocerad. Tänk er en kvinna som får ge ut en bok om ”manlig humor”, det skulle inte ske. Den mesta humor som representeras i offentligheten är ju redan manshumor (typ skämt om att religiösa är dumma i huvudet och att någon kvinna i offentligheten är fjompig).

En ba… tänk om ni såg kvinnor som människor? Kanske skulle bli enklare då. Det är klart att vi har humor, problemet är att vi hela tiden har blivit nedvärderade och undanskuffade från offentligheten. Och sen när den kvinnliga humor väl ska lyftas fram, då får vi inte representera oss själva utan då är det en jävla MAN som gör det. Jag blir knäpp.

3 kommentarer till ”Kvinnlig humor”.

 • Åsa skriver:

  ”Kvinnlig humor, finns det en sådan?”

  Det här fick mig skitförbannad på ett ögonblick. Va? Kvinnlig humor? Finns det ens kvinnor? Oj, förlåt där var ni. Märkte inte ens att jag stod och trampade på er. Hahahaha.

 • den här boken har provocerat mig något enormt de gånger jag hittat den på loppis. det som dock provocerar ännu mer är den humor den faktiskt innehåller, för det var inte så lite av sexism mot just kvinnor i den….

 • Karl-Johan skriver:

  Ja, skitlarvigt.
  Mia & Klara, Sissela Kyle, Babben Larsson m fl. har varit runt i en massa år och gjort jävligt kul nummer. Det känns ju inte direkt som ett behov av att analysera deras ”specifikt kvinnliga humor”.

  Speciellt inte eftersom komikeryrket är fullkomligt meritbaserat efter en ganska enkel skala. Blir det skratt är det lyckat, annars inte, eller så är det kanske fel scen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv