Kvinnojour.

230Just nu håller jag på och gå grundutbildningen på Uppsala kvinnojour vilket är ett ganska krävande projekt. Igår pratade vi om mäns våld mot kvinnor och jag har haft huvudvärk sedan dess eftersom jag satt och spände mig så mycket när jag hörde alla vidriga erfarenheter och tänkte på allt det förtryck som drabbar kvinnor i patriarkatet. Det är så smärtsamt att höra, det tar så jävla mycket kraft.

3 reaktioner till “Kvinnojour.”

  1. Ni som engagerar er i detta gör ett jättejobb. Det är för djävligt att det skall behövas kvinnojourer och det är fantastiskt att det finns nu när det behövs. Tack för att du är med och gör det möjligt.

    Har ingen personlig erfarenhet av kvinnor i min närhet som behövt hjälp, men jag kan tänka mig hur det måste vara när hemmet och den nära relationen är helvetet man behöver fly ifrån.

    Har inget att bidra med mer än att försöka ingjuta lite energi och kraft. Tycker det är fantastiskt det ni gör. Tack igen.

    Har du skrivit tidigare om hur kvinnojourerna finansieras och om det finns behov av att folk skänker pengar, och i så fall hur man gör det?

    1. Tror en skänker antingen till Roks eller till en given kvinnojour. Många kvinnojourer tar t.ex. emot manliga stödmedlemmar.

  2. Åh, det låter skitjobbigt men det är så jäklans bra att det finns folk som du, som gör detta ruskigt viktiga jobb. Styrkekramar till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *