Lästips och klitoris.

Idag tycker jag att ni ska läsa två grejer.

Dels det här inlägget av Lemoine om det ”riktiga” kvinnoförtrycket (som vissa brukar kalla det kvinnoförtryck som pågår i Andra kulturer) och hur det hänger ihop med allt annat kvinnoförtryck. Har inte så mycket att tillägga utöver att det är fett bra.

Och så tycker jag ni ska läsa det här om hur trist det kan vara att ha en fitta hos Zettermark, ni kan med fördel länka samma det med den här texten jag skrivit om hur biologin är politisk.

Kommenterade inlägget såhär:

Apropå klitoris: det var först i år som jag lärde mig hur den ser ut, att det inte bara är den där lilla knoppen utan ett ganska stort organ.

Tänker också på hur tragisk normaliserat det är att sex inte ska vara skönt för kvinnor. Det var liksom något jag accepterade hur länge som helst, att det mest handlade om att det skulle ”gå” och inte om att det skulle vara skönt. Nu har jag lärt mig hur det känns att vara riktigt kåt, men det tog verkligen tid, många år av i bästa fall mediokra upplevelser.

Tänker på alla dessa idéer som florerade om att det typ ”ska” göra ont första gången, vilket såklart delvis handlade om myten om mödomshinnan, men jag tänker mig att det också var frågan om att kvinnor liksom får lära sig att stå ut med vissa saker under sex bara för att det är det som liksom ”måste” till för att sexet ska bli av, eftersom män (det var ju alltid omslutande sex med män som förutsattes när det talades om att ”förlora oskulden”) helt enkelt inte visste hur en skulle göra, och det fick en såklart inte lära sig som kvinna heller. Det är så vidrigt.

Gud vad jag önskar att de hade talat mer om lust och kåthet. Inte om sex som något jobbigt en typ måste gå igenom för att det blir ”skönt sedan” (antingen för att sexet blir bättre sen eller för att en får ut andra grejer, typ bekräftelse som könsvarelse), vad många obehagliga sexuella upplevelser jag hade kunnat bespara mig då, om jag hade fått lära mig att det ska vara skönt och att jag ska vara kåt och inte att jag bara ska stå ut med skiten.

Bild för den som inte vet hur klitoris ser ut:

Clitoris_anatomy_labeled-en.svg

Visst är det sjukt att den är så stor? Hade ingen aning om detta förrän jag såg det i någon broschyr från Rfsu.

10 reaktioner till “Lästips och klitoris.”

 1. Därför (tycker jag) att det är fett mycket bättre att ha sex med kvinnor, killar ska alltid gnida järnet mot klitoris & det inbillar jag mig är som att torrgnugga hårt med knuten näve mot ollon = låter inget vidare nice i (dom flesta) killas öron, nej. & så säger folk: ”ja, men skyll dig själv om du inte säger hur man ska göra för att det ska vara skönt för dig” & man ba: ”okej snubbe, sluta behandla min mest erogena zon som jump-knappen på en playstationkontroll, ta ett fingergreppande tag om den långa hårda pinnen därinne & liksom runka av den som du/jag gör på dig” & direkt blir man mött av homofobiskt äckel, usch, klitoris funkar på samma sätt som deras cis-heterosexuella snoppar? What the f-iretr-uck VAD GAY! Försök ha sex sedan, hettan har försvunnit för båda, mest antagligen för en själv som upptäckt att snubben är ett as.
  Med tjejer som ännu inte upptäckt klitoris underbarhet behöver man liksom inte guida rätt med ord på samma sätt, det är bara att klämma runt & oftast ger dom en samma behandling tillbaka, eftersom ens kön är så likt deras eget.

  1. Råkade missclicka så min tilläggs-kommentar försvann. Second try.

   Tillägg: Tolkningsföreträdet (en (hel) del) cis-män tar sig när det kommer till kvinnors sexuella njutning är ett jävligt intressant kapitel. Oräkneliga gånger som jag varit med om, då jag ger min guidande input med önskan om att: ”nej, sluta med *whatever*” & snubben ba: ”nejjj, lovar, du kommer gilla det, jag vet detta because of *random anledning, tex att tjejer han varit med tidigare (according to his knowledge) gillat det*”, osv).

 2. En annan baksida av att folk tror att klitoris är en liten, typ isolerad, plupp längst upp är att alltfler kvinnor opererar bort stora delar av sin njutning. Jag tänker på så kallad vaginal blygdläppsförminskning då de ”för stora” inre blygdläpparna hyvlas av för att fittan ska bli ”snyggare” = som i en porrfilm/som hos barn.
  Det som händer är inte bara att operationen i sig såklart är riskfylld och bygger på extremt kvinnohat utan även att nervändar från klitoris skärs bort så att orgasmens intensitet dämpas eller upphär heöt – ibland med kroniska smärtor som följd.
  Det är så fruktansvärt på så många vis (men såklart är det värre med könsstympning i ANDRA länder där det RIKTIGA kvinnoförtrycket finns! Vi får i alla fall behålla en del av klitoris! *vänligen observera ironin*)
  För att avsluta i gladare ton : alla med fitta : om ni inte redan gjort det : testa att röra er utanför själva klitorisknappen för överraskande trevliga upplevelser! För mig var det t.ex. en överraskning att just de inre blygdläpparna gör orgasm typ tusen gånger starkare. Så idén om att operera bort dessa… ja, vad ska man säga.
  Kärlek/ ett S

 3. asså känner mig lite smått trög när jag tittar på bilden så jag måste fråga;är klitoris organet hela det rosa färgade området eller bara det ljusrosa ?!

 4. En googling på ”Nina Hartley teaches how to eat pussy” ger en riktigt bra video hur man ska ta hand om ett kvinnligt könsorgan, den kommer väl fram till att man ska behandla den som en kuk ungefär. Och innan nån kommer och skriker ”krossa porren” kan ni kanske läsa här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Nina_Hartley

  Jag hade en flickvän som upptäckte med mej att hon kunde komma med sprutorgasmer, det var inte samma sak som klitorisorgasmen, men det gav en annan känsla som hon gillade, men kunde inte genomföra speciellt ofta. En googling på ”how to make a women squirt instructional” ger bra resultat.

  Fascinerande att så många kvinnor inte förstår hur deras egna kön fungerar.

 5. Nämen! Jag hade ingen aning om att den var så stor – fy vad jag skäms nu för att jag inte har tagit reda på mer om hur mitt eget kön ser ut utan litat på att skolan/barnmorskor har försett mig med grundläggande information på den här nivån. Det förklarar ju dock väldigt tydligt varför det är så trevligt att leka i de områden.

  Tack för bilden Fanny! Och för länkarna – superbra inlägg båda två!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *