LCHF-sekten.

Det här tyckte jag var roligt. Cissi Wallin har insett varför hon gick upp i vikt när hon käkade enligt LCHF, det berodde på den enorma mängd kalorier hon åt. Det är ju inte så konstigt att man går upp om man svullar i smör, speciellt om man får i sin kolhydrater från t.ex. mjölk, så att svälteffekten uteblir.

LCHF-människor kan ju verkligen vara fullkomligt galna. De tjatar alltid om att det inte spelar någon roll vad vetenskapen säger efter de kör på det som funkar för dem, men att det skulle kunna vara så att LCHF inte fungerar för alla vägrar de ta in. De är lurade av statens och kolhydratindustrins hantlangare livsmedelsverket till att äta en kost som gör dem överviktiga.

Den eviga sanningen inom all bantning, dvs kalorier in-kalorier ut, verkar upphävas i LCHF-metodens förlovade land. Nu väntar jag bara på att LCHF-mobben ska invardera Wallins blogg och berätta att det är livsmedelverket som har manipulerat hennes våg så att hon ska tro att hon väger mer.

14 reaktioner till “LCHF-sekten.”

 1. Det finns ingen kunnig inom LCHF som påstår att man kan svulla i sig hur mycket mat som helst. Äter du mer fett än förbränner lär du ju aldrig förbränna fettet på kroppen. Det handlar om att man håller sig mätt på mindre mat eftersom fett mättar bättre! När jag ätit LCHF några veckor var jag så jävla mätt hela tiden så jag fick kämpa för att komma över 1000 kalorier om dagen. Och nej, det gick jag inte upp i vikt av.

  1. Kostdoktorn:

   ”Är det farligt att äta kolesterol?

   Det har ofta sagts att man bör undvika att äta för mycket kolesterol, exempelvis i ägg. Äggula är det mest kolesterolrika man känner till – allt det kolesterolet behövs troligen för att bygga alla celler i en kyckling.

   Man har aldrig kunnat visa att mindre kolesterol i kosten ger bättre hälsa. Inte heller har mediciner som minskar upptaget av kolesterol i tarmen (som Ezetrol) visats ha någon positiv effekt på hälsan.

   Det har visat sig att i runda tal 80% av det kolesterol kroppen behöver nybildas av kroppen själv, framförallt i levern. Äter man mindre kolesterol bildar kroppen mer själv. Äter man mer kolesterol bildar kroppen mindre. Kolesterolet i kosten spelar alltså en marginell roll, och troligen finns ingen anledning att bry sig om hur mycket man äter.”

   1. Kolesterolvärdena påverkas inte särskilt mycket av att man äter just kolesterol (den tanken har nog de flesta lämnat) utan mer av att de påverkas av vilken typ av fett man äter (mättat/omättat/fleromättat).

     1. Jag tyckte bara det behövde läggas som svar Bellas kommentar, eftersom hon pratade kolesterolvärden och det inte är det höga intaget av kolesterol som kritiseras (av det jag läst) i LCHF-kosten utan framförallt det höga intaget av mättat fett. Det är inte helt ovanligt att det missförstås och blandas ihop.

  2. Mitt kolesterol efter 2 år på LCHF var lägst av alla i min ålder i min hemkommun. Jag kan erkänna att jag var lite orolig och väntade mig en hård dom efter allt smör och alla ägg man ätit. Istället fick jag höra att jag hade bäst hälsovärden av alla (runt 300) testade.

   Skönt när gamla myter raseras bara människor vågar göra annorlunda.

   För mer info om hur de nya kolesteroltesterna fungerar och hur man får rätt kvoter, kolla kostdoktorn och kolesterol.

  1. Det kan säkert funka för många, men grejen är att vissa LCHF-människor är fullkomligt galna och rekommenderar alla att svulla obehindrat.

   1. ALLA LCHF:are, jojo. Jag har har gått på LCHF i över fyra år, droppat 40 kilo och har fantastiska värden. Jag hälskontrolerade mig nu i veckan. Kostade 2 000 kr. Sjukt ovärd för egentligen visste jag resultatet. Jag är ett levande bevis på att det fungerar.

    Utgår du från att LCHFare säger att man ska SVULLA i sig bara för att några idioter har sagt det till dig, så tycker jag synd om dig.

 2. Jag har inte tid att leta upp de studier som visar att LCHF fungerar, men här lär det finnas en del om man kollar igenom: http://www.kostdoktorn.se/?x=0&y=0&s=studier

  LCHF-anhängare har aldrig pratat om att vetenskapliga studier inte spelar någon roll för dem. Tvärtom så ser man om man läser på att det finns mycket som talar för en lågkolhydratskost, speciellt för diabetiker. Jag ska prova LCHF nu i sommar och se om det fungerar, och om jag mår bra av det kommer jag helt klart att köra på det. Då har jag både läst studier som talar till kostens fördel och känt av skillnaderna själv.

 3. Är utbildad dietist (alltså fienden och ondskan själv) och råkar på LCHF-fanatiker ganska ofta som kan gå på rätt hårt både på person och sak. Har valt att inte längre arbeta i vården delvis för att jag inte orkar diskutera detta på arbetstid (det räcker med att jag tvings göra det i sociala sammanhang). Håller mig till åsikten att LCHF säkert fungerar för vissa men skräms av den totala fanatiska övertygelse att det hjälper mot allt för alla. Har suttit med en del patienter med tokhöga kolesterolvärden som provat LCHF och denna grupp verkar väldigt sällan komma till tals. Men det kan ju vara så att de har provat denna ofelbara diet och ”misslyckats” och skäms över detta. För det kan ju inte vara dieten det är fel på.

  Och jag som ändå tycker jag läst en del vetenskapliga studier (ändå 3 år på universitet) som pekar både åt det ena och det andra hållet och tycker man ska vara lite återhållsam med rekommendationer och noga följa upp patienter som provar denna ändå rätt extrema kostomläggning. Särskilt om de har exempelvis diabetes. För det leder inte alltid till fantastiska resultat.

  Brukar inte diskutera det här på internet heller eftersom det alltid blir så aggressiv stämning. Men nu råkar det här vara min favoritblogg så jag gör det ändå.

 4. Hej! Jag åt inga extrema mängder, men jag åt för mycket. Jag trodde helt enkelt inte på att man kunde bli mätt på en liten klick bea, kött och typ kokt broccoli, men det kan man.

  Trots att jag gått upp två-tre kilo så har jag gått ner 3 sm i midjemått på 3 veckor så det var nog bara delvis som jag trodde. Däremot kan det vara så att LCHF-käk överlag är saltare så det binder vätska i kroppen, därav en del av viktuppgången. Men det jag lärt mig är att inte väga utan istället mäta. Och käka lagom!
  Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *