Livsfunderingar.

022

024Funderar en massa på om jag ska söka till en konstlinje på en folkhögskola till hösten eller om jag ska fortsätta plugga på högskola. Börjar bli stressad över att typ ~*ordna upp min livssituation*~ och skaffa någon slags ”vuxen” utbildning, samtidigt har jag fått nytt intresse för allt som är kopplat till skapande och mår väldigt bra av det.

5 reaktioner till “Livsfunderingar.”

  1. Stor chans att det är värt att gå på folkhögskola! Själv tyckte jag att jag dels utvecklades själv, samt fick tid och möjlighet att strukturera upp hur jag ville gå vidare med livet. Tror att en tar de bästa besluten i miljöer där man är inspirerad och avslappnad och mår bra.
    Sen är det såklart inte så för alla. Men mina två folkhögskoleår var de bästa i mitt liv och jag skulle gärna gå ett år till.
    Lycka till med beslutet!

  2. Min erfarenhet av folkhögskola (har läst på två olika folkhögskolor- teckenspråk och teater) är tudelad. Jag skulle aldrig velat ha det ogjort och jag älskade ämnet och själva miljön skolan låg i, de flesta folkhögskolor ligger ju väldigt vackert vid skog och sjöar etc. Har även kvar flera vänner idag från den tiden.. Men det var inte alltid så lätt att bo på med sina klasskompisar, det blev väldigt tight sammanhållning och med det en även känsla av isolering samtidigt, man var väldigt utlämnad åt varandra i en liten bubbla och när det blev konflikter i klassen drabbade det alla kan man säga.. Jag kände mig ganska ofta instängd och jag har trivts mycket bättre på universitetet där det ju är en väldigt mycket öppnare miljö med fler människor. Nu vet jag ju iofs inte om du tänkt bo på folkhögskola om du söker.. Men brinner du för konst tycker jag verkligen du ska ta ett år och fokusera på det förstås!!

  3. Folkis! Helt perfekt, gå inte på åldershetsen! Har gått på Folkis i två år utan att ha bott på skolan, en hamnar ”utanför” på ett bra sätt = slipper mycket av *dramatiken* men en kan hänga på skolan HUR MYCKET SOM HELST om man så vill, så jag var prick så stor del av gemenskapen som jag ville 🙂 Du har hela livet till högskola!!

  4. Om folkhögskola vet jag bara att jag jobbat på en, i stan, utan bostadsdel. De som gick där verkade ha trevligt. Men konstutbildning, absolut, gå på det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *