Man kan ju faktiskt ha fel fast man kallar sig feminist.

Nu har Amanda Schulman skrivit ett inlägg om att hon minsann visst är  feminist. Det finns något som heter särartsfeminism som i princip handlar om att man ska acceptera olikheterna mellan kvinnor och män men värdera de båda könen lika högt och jag antar att det är den feminismen hon tillkännager sig eftersom hon alltid snackar om att man ska var stolt över att man är kvinna.

Jag måste faktiskt säga att jag skiter fullständigt i om hon kallar sig feminist eller inte. Det viktiga för mig är att hon har snackat om genus på ett jättekonstigt sätt. Hon har spridit myter om barn som inte får byta blöjor och vägrat ta in när personer som faktiskt kan något om genuspedagogik yttrat sig.

Jag kan blir så trött på den där grejen att så fort man kallar sig feminist så antas det vara okej att man för övrigt uttrycker sig och handlar helt annorlunda. Det finns ju diversiteter även inom feminismen och även feminister kan såklart ha helt fel. Det räcker liksom inte med att säga ”jag är feminist” för att alla feminister ska hålla med en.

4 reaktioner till “Man kan ju faktiskt ha fel fast man kallar sig feminist.”

  1. Det är ju ungefär som ”jag är inte rasist, men…” och så kläcker personen ur sig något väldigt rasistiskt. Men de är ju inte rasister så då är det okej, eller?

  2. Hon kallar sig feminist? Med tanke på allt hon sagt så fattar jag inte hur hon inte kan tänka efter och inse att vara anti-genusvetenskap och könsnormativ inte går ihop med feminism, för mig alla fall.

    Men så är jag visst en sådan där rabiat-bitter-fitta-feminist-bitch-manshatare som anser att bara för att en kallar sig för feminist så är en inte en feminist. Däremot så får en kalla sig det så mycket en vill, go ahead. Men jag måste inte hålla med.

  3. Helt rätt!
    Det är väldigt störande då folk använder sig av feminismen som en sorts sköld. För att inte tala om då folk inte förstår att feminism är en paraplyterm för väldigt många olika inriktningar.

    Däremot måste jag väl erkänna att Amanda Schulman aldrig framstått som en feminist i mina ögon. Visst, hon kanske är en stark kvinna, men det gör en inte till feminist automatiskt. Dessutom känner jag att en feminist inte skulle avskriva andra feministiska teorier som ”extrema människors konstigheter” och på hennes sätt successivt vägra att sätta sig in i det hela.

  4. Precis! För feminister är ju alltid en enda stor homogen grupp med samma åsikter om allt. Så verkar ju många se inklusive Schulman antar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *