Manifestation.

Var på manifestationen för alla dödade i Norge igår, som sig bör. Mona Sahlin (som jag även high-fivade) höll ett formidabelt tal.

Jag blev även intervjuad av TT för de ville prata med en ”ung tjej”. Det märktes så tydligt vad hon ville ha för person; någon ”chockad” ung tjej som känner sorg och medlidande.

Synd att jag inte är sådan utan pratade lite om hur tomma den här typen av manifestationer kan vara och att jag inte är chockad över det som hände, för jag har ändå förväntat mig ett samhälle med mer terrorism och våldsamhet.

Sen tycker jag ändå att det var fint och bra. Otroligt många människor samlades. Däremot hade jag gärna velat se en med antirasistisk agenda, vilket Mona Sahlin var den enda som stod för.

9 reaktioner till “Manifestation.”

 1. fast varför antirasistisk? Dådet hade ju inget med rasism att göra, utan med religion. Anders Behring Breivik är en evangelisk kristen som avskyr muslimer (och marxister), men som är tex pro-Israel, anti-nazist och antirasist.

  1. Det har förvisso inget med hudfärg att göra, men fortfarande handlar det om ett motstånd mot mångkultur, vilket brukar förknippas med rasism. Två sidor av samma mynt, kan man väl säga. Folk är rädda för det okända, vissa definierar det i hudfärg, andra i kultur.

   1. fast att blanda ihop vad hatet riktar sig mot är att göra det svårare att arbeta mot.
    Anders Behring Breivik var inte rasist. Han var inte emot mångkultur, utan emot religionen islam och mot politiska människor som han kallade marxister. Säg att tio nyevangeliska kristna skulle begå massakrar, men vi hela tiden kallade dem för rasister eller nynazister. Allt arbete för att få bort fenomenet och hitta människor med riskbeteende skulle riktas mot fel personer.

    Säg att en ung rasist dödar en ung invandrarkille bara för att han är invandrare. På minnesstunden då ska man inte hålla på att prata om problemet med ”ungdomsvåld”, och man ska inte i media skriva om rasisten som en ”ung kille som gillar våld”. Även om det går att tolka händelsen på det sättet så är det att vrida runt den ett varv.

    Jag vill inte att man ska osynliggöra skuld och fenomen, bara för att de är ovanliga. I Sverige har nyevangeliska kristna inte särskilt stort inflytande, men vi behöver inte göra om ABB till något han inte är bara för att passa in i vår mall för att vara ond och elak. Det känns som mediadramaturgi. Skulle man i USA prata mer om galna krista i media, om det hänt där tro?

    1. Breivik eftersträvade en monokristen kultur. Han uttrycker sig tydligt emot sk mångkultur i sitt manifest, och de marxister du talar om kallade han kulturmarxister, som var för mångkultur.

 2. Jonas Gardell stod ju också för en antirasistisk agenda. Varför skulle han annars berätta så mycket om sin familj? Han berättade ju att hans familj var muslimsk judisk kristen amerikansk findlandssvensk osv. Han pratade ju om en värld där människor gifter sig utanför nationsgränserna. Det är antirasistisk agenda om något. Han lyfte fram att alla som var på Plattan var svenskar osv. Jag är själv halvsvensk stod nära några med betydligt mörkare hud än mig. Bara grejen att man säger att alla som står där just nu är svenskar är ju tydligt antirasistiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *