Manligt sexuellt ansvar.

Att män inte kommer vid samlag är ju inte är närheten av lika vanligt som att kvinnor inte gör det. Mångas föreställning om sex utgår liksom från den manliga kåtheten och orgasmen. Sexet anses vara avslutat när mannen kommit. Några gånger har jag hört om män som inte kommer så lätt från kvinnor och då har det alltid föranlett en massa ångest över att man som kvinna inte duger, ty män ska liksom komma. När en kvinna inte kommer är det inte alls en lika stor grej för kvinnor förväntas inte komma, det ses mer som en bonus och ett tecken på att mannen ifråga är bra i sängen (ja, jag utgår från heterosexuellt tvåsamt sex här).

Det ligger absolut något i att man som man förväntas prestera mer i sängen medan det räcker med att kvinnor bara ligger och särar på benen, som det så vackert heter. Men att man är den part som står för själva juckandet betyder ju liksom inte att man är bra i sängen. Visst finns det de som är totalt passiva oavsett vad som händer men om man är lite intresserad av ens partners njutning så bör man ju försöka undvika att hen bara ligger stilla. Jag tänker själv om jag hade haft sex med en man som liksom bara låg där och inte gjorde något, jag hade nog inta bara ”kört på” utan försökt skapa något slags samspel. Om det ändå inte gick hade jag nog hellre bangat sex än att bara använda kroppen som något slags verktyg för min egen njutning. Det verkar vara ett tråkigt sätt att ha sex på.

Min poäng är inte att männen ska ha ansvar för kvinnors njutning helt på egen hand, däremot har båda parter i en sexuell situation ansvar för att sexet bli bra, och bra sex innebär att båda har det skönt. Jag ser det som en självklarhet att man inte bara accepterar att ens partner ligger helt passiv och inte tar några initiativ till varken sin egen eller ens egen njutning.

5 reaktioner till “Manligt sexuellt ansvar.”

  1. Påminner mig om en f.d pojkvän. Han tyckte minsann inte ens att det räknades som sex om inte han kom! Och han var inte ett dugg intresserad av någon annans njutning, för honom innebar sex att man ”tog vad man ville ha” så fick den andra göra detsamma om den också ville ha det lite skönt.

  2. Självklart är det viktigt att lära känna sin kropp och veta hur man gör det skönt för sig själv, men det hindrar ju inte att det ibland är trevligt om någon annan gör det åt en. Tror de flesta kan hålla med om att det känns skönt på olika sätt. Har man då en partner som inte har nått intresse av att någonsin göra det skönt för en, ja då kanske denne kan räkna med att intresset för henom förr eller senare falnar.

  3. Har testat några gånger att ta mina tjejers traditionella roll, att vara den mer passiva. Att vara den som kan lägga sig på rygg och förvänta sig att den andra ska ta ansvar för att jag ska komma. Alla gångerna har det slutat med att jag inte har fått någon orgasm. Antingen för att hon har använt mig för att göra det skönt för sig själv eller för att hon blivit så paff över att vara den som förväntas ta initiativer och vara den aktive att hon helt enkelt inte har vetat vad hon ska göra och därför inte gjort någonting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *