Men det var väl inte så farligt?

Det här med att Sofia Arkelsten har blivit bjuden på resor av Shell… är det bara jag som inte tycker att det är så jävla farligt? Okej om det varit att hon åkt på resa och bara roat sig på Shells bekostnad, men nu har hon faktiskt blivit inbjuden att delta på ett seminarium av Shell, är det då så konstigt att de betalar resa och uppehälle? Jag tycker inte att det kan ses som en muta.

Och sen skrivs det en massa om att Arkelsten skrev mycket om Shell efter att detta inträffat. Ja? Det är väl fullkomligt självklart att man skriver mer om ett företag eller ett ämne om man vet mycket om det, det är väl verkligen inte det minsta konstigt. Okej om hon skrivit enbart positivt och Shell, men så tror jag inte att det var.

Jag tror inte att man börjar älska ett företag bara för att de låter en bo på ett fint hotell när man är på deras seminarium. Jag tror inte att Arkelsten skiter i att Shell är ”onda” bara för att hon tyckte hennes hotellrum var så fint, seriöst. Inget blir väl bättre av att rummet betalas med skattepengar.

Vad som är viktigt är däremot att sånt som vem som bjuder på resan alltid ska vara offentligt, lika mycket som det bör vara offentligt vem som sponsrar moderaternas valkampanj. Jag tror stenhårt på att transparens är det bästa skyddet mot korruption.

7 reaktioner till “Men det var väl inte så farligt?”

  1. Jag har tänkt likadant. Jag fattar inte varför folk är så upprörda. Jaha, hon blev bjuden på en resa av Shell. OCH? Vad är det för fel på folk egentligen? Bara för att de själva inte får åka på resor så ska ingen annan göra det, eller?

  2. Det handlar enbart om den egna trovärdigheten, anser jag. Vem representerar man egentligen? Representerar man Shell och svartklippare eller hederlighet? Ett val givetvis. Man tenderar att representera de som man frotterar sig med, anser jag.

    1. Man kan ju kritisera att hon åkte på resan från första början, men att hon blev bjuden på uppehället där tycker jag inte är något konstigt. Det är ju trots allt där fokus har legat, på att hon bodde på ett ”fint hotell”.

  3. Håller med dig rent personligt, det är inget som ändrar MIN uppfattning i alla fall. Men som statsvetarstudent kan jag ändå hålla med om att det handlar om att riksdagsledamöter ska vara konsekventa i sitt handlande och följa vissa regler. Och det är inte bara det att inte bli bjuden/ta mutor, att inte ta emot något för var går gränsen. Men också att tex se RFSU-resan som samma sak. Och jag håller helt med det vad gäller transparens, det är otroligt viktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *