Med denna typ av fria associationer så kan vi väl lika gärna avfärda alla antifeminister att vara precis som Breivik.

Idag när jag skrev mitt inlägg om folk som förväxlar vad som är hygieniskt med vad de personligen tycker är fräscht så fick jag två lustiga reaktioner. Dels en man på Twitter som tyckte att könshår på kvinnor var en ”bakteriematta”, vilket ju egentligen mest bara är tragiskt och i bästa fall även lite komiskt.

Den andra var denna kommentar:

Med tanke på att det finns feministiska kvinnor som försvarat manlig omskärelse med just hygien som argument så kanska du borde fundera på det där med sten och glashus.

Och detta argument här man fan ofta när det kommer till feminism. Typ när en feminist kritiserar kvinnlig omskärelse, jag då ska det komma  och ba: ”men männen då!?!?!?!?!” Fast alltså. Jag har fan aldrig sagt att omskärelse av män är en bra sak, jag är tvärtom en kritiker av det vilket jag har uttryckt innan. Herregud, sök åtminstone i bloggarkivet på ”omskärelse” innan du antar att jag har en åsikt bara för att jag är feminist.

Jag tycker att hygienargumentet är absurt, dels eftersom det är omstritt huruvida det ger en effekt och hur stor den effekten är, dels för att man såklart inte har rätt att skära i barns könsorgan av andra skäl än medicinska.

Vidare så har jag inte sett särskilt mycket stöd till omskärelse bland feminister. De flesta tycker att kvinnlig omskärelse är värre, vilket beror på att det i regel innebär mycket grövre ingrepp på kvinnornas underliv, men det är sällan så att de tycker att manlig omskärelse är okej. De som har tyckt så har inte gjort det i egenskap av feminister utan baserar det på någon annan livshållning.

Men med denna typ av fria associationer så kan vi väl lika gärna avfärda alla antifeminister att vara precis som Breivik, för han var ju också kritisk mot feminismen, inte sant? Men alltså, jag tror att till och med ni vill hålla er en bit ovanför den otroligt låga nivån.

Förresten så har Matilda skrivit om detta här. Läs!

9 reaktioner till “Med denna typ av fria associationer så kan vi väl lika gärna avfärda alla antifeminister att vara precis som Breivik.”

  1. Jag undrar om han (bakteriematta-killen) själv avlägsnar sitt hår? För varför skulle det vara skillnad på kvinnor och män om det nu var så?

    Jag blir nästan lite rädd över att det faktiskt finns män som uttrycker sig på det där sättet.

  2. Det ehrm ”roliga” med bakteriemattakommentaren är att en hyffsat ren mun innehåller jävligt mycket mer bakterier än en hyffsat ren muff, med eller utan hår. Jag tvivlar på att samma person tvekar mycket att pussas med eller få oralsex av en normalfärsch genomsnittlig mun som innehas av nån han finner attraktiv.

    Den där kommentaren som också inspirerade mig till att skriva ett inlägg var ju bara märklig. Inte ens kommentatören lär ju finna resonemanget rimligt utan det var väl det vanliga ”Jag gillar inte feminister så håll truten!”. Drygt!

  3. Tänkte bara säga att jag tycker att du är bäst. Älskar hur du kan formulera/få fram dina åsikter på ett bra sätt. Du har en väldigt stor talang när det gäller skrivande!

  4. Ja säg det! ”Är du feminist? Stå således till svars för allt som alla feminister nånsin sagt!”

    Applåd för Fanny.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *