Men varför?

Det största irritationsmomentet för mig i mitt bloggande är när folk skriver svar på kommentarer eller något uppenbart massproducerat i stil med ”fin blogg!”.

Men detta verkar vara något önskvärt i vissa delar av bloggsfären? Jag fattar inte detta, varför vill man ha den typen av uppmärksamhet? Eller finns det någon coola sida där man blir rankad efter hur många kommentarer man har?

8 reaktioner till “Men varför?”

  1. Jag tror snarare att det handlar om att få många besökare, kvantitet före kvalitet. Oftast handlar det om unga tjejer med typ en foto- och/eller modeblogg som raggar läsare genom att copy-pastea ”Fin blogg” på så många bloggar som möjligt. Är jag cynisk? Ja. Har jag fel? Tveksamt.

  2. ”Jag tror snarare att det handlar om att få många besökare, kvantitet före kvalitet.”

    Tror jag med. Kanske för att kunna visa statistik för potentiella annonsörer, eller bara ett sätt att försöka få mer besökare i allmänhet.

    Påminner lite om de som hade hög närvaro på Lunarstorm för att få en hög lunarstatus (siffran i övre högra hörnet på Kryp-inet). Bland alternativfolk skulle man ha 0 i lunarstatus minns jag 🙂

  3. Devotebloggare hamnar ju på en topplista om de får många kommentarer. ”mest kommenterade inlägg denna vecka”. Vet inte om det är likadant på blogg.se, men annars är det nog precis som de andra skriver här. Kvalitet före kvantitet. De vill ha många besökare helt enkelt & bryr sig förmodligen inte så mycket om VARFÖR de får många besökare eller hur brydda dessa besökare faktiskt är om deras blogg. Kanske vill de bli nästa Blondinbella eller nåt, haha.

    Hatar hur som helst också sådana kommentarer. Jätteirriterande.

  4. De kanske får betalt per impression från de de är affiliates till… fast det är väl föga troligt egentligen för en sådan bra deal får inte vem som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *