Mer fisk.

När vi ändå är inne på spåret äcklig fisk så tänkte jag visa den här grejen. Detta är alltså torkade småfiskar. Misstänker att man har dem som krydda, funderar på om folk brukar lägga dem i typ pepparkvarnar och ba dra några varv över grytan.

4 reaktioner till “Mer fisk.”

  1. Det är snacks, äckligt nog. Köpte sånna till min katt en gång och det slutade med att min asiatiska vän förklarade för mig att dom käkade såna i hans familj för det var vanligt i deras hemland.. snacka om att jag kände spykänslor haha

  2. Jag köpte sådana till min katt, han tyckte inte så värst mycket om dem. Men de säljs som kattgodis här i alla fall. Och så stinker de också.

  3. De används på samma sätt som vi använder lagerblad och liknande torkade kryddor–de läggs alltså i grytan och tas upp innan servering av rätten. Huvudet bryts av innan dess (och om inälvor finns kvar likaså de) så att det inte hamnar i maträtten av misstag när fisken blöts upp.
    Eller så använder man en liten påse i samma material som äldre tepåsar där man kan lägga andra torkade kryddor också och snabbt och enkelt ta upp allt på en gång. Precis som när man gör exempelvis kalops och snabbt och enkelt vill ta bort lagerblad, nejlikor och kryddpeppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *