Min alldeles egna konspirationsteori.

Nu börjar även jag tycka att detta är skumt, det måste jag medge. Jag vill inte att nån ska tro att jag helt förnekar möjligheten att det kan vara något konstigt med alla dessa djur som dör, jag skulle bara önska att folk kunde ägna sig lite mindre åt att hetsa upp sig i onödan. Och i onödan enligt mig är när det endast har skett på två platser och man har kunnat se tecken på utvärtes våld i båda fallen.

Detta är egentligen ingen konspirationsteori, men det är väl samma mekanismer som ligger bakom. Om man letar tillräckligt noga så kan man se samband för precis allting. Det finns så mycket information ute i världen och så många helt orelaterade händelser som kan verka hänga ihop om man bara försöker.

Det jag tycker är lustigt med det är att folk ägnar sig åt att fundera över sådant när man istället kan lösa betydligt mer uppenbara problem som finns rakt framför våra ögon. För att reda ut en sak som bostadsbristen eller psykvården behövs inga långsökta teorier, det är bara att läsa regelverket kring det och lite offentliga utredningar.

Det är onödigt att det går en massa tid och engagemang åt detta. Tänk vad alla konspirationsteoretiker hade kunnat uträtta om de ägnat sig åt lite mer jordnära problem. Deras energi verkar ju vara närmast outtömlig, tänk om de hade kunnat använda den för att informera om hur fruktansvärt dålig psykvården är.

Alla engagerade människor finns idag antingen inom religionen eller hos konspirationsteoretikerna, eller etter värre: hos de religiösa konspirationsteoretikerna. Jag vet inte om det är så att man måste vara fylld av orimligt stark tro till något påhittat för att kunna langa så otroligt mycket engagemang som dessa personer gör.

Om jag ska säga min egen konspirationsteori så tror jag att staten och media levererar en massa irrspår om ”mystiska grejer” för att vi ska undvika att engagera oss i verkliga och uppenbara problem. Rädsla är, som vi alla vet, ett utmärkt sätt att hålla människor i schack.

3 reaktioner till “Min alldeles egna konspirationsteori.”

  1. Mitt i prick. Först rädsla, därefter inskränks våra rättigheter och plötsligt befinner vi oss i ett statsskick som påminner om Nordkorea. Tänk vad långt några död fåglar kan föra oss…

  2. Har du sett dokumentären som heter (om jag inte minns fel) What are we fighting for? Känner mig inte helt hundra på titeln men den handlar om hur amerikanerna systematiskt hjärntvättats av regering och media till att tro att Irak kriget var deras kamp, något de var mer eller mindre tvungna till. När de (vanliga amerikaner) fick frågan vad det är de kämpar för svarade (nästan) alla samma sak: demokrati, frihet. De två ord som oftast upprepats i media och av Bush Jr för att rättfärdiga kriget (ockupationen). Några få, människor av typen hippie-vegan-universitetsstuderande-vit överklass svarade att det var för oljan.

    Rädsla enar människor också, tänk bara hur duktigt Hitler mfl använts sig av propaganda för att skrämma människor till lydnad och samhörighet. (Inför amerikanernas intåg i Irak användes faktiskt propaganda liknande medel för att rättfärdiga kriget. Minns ni inte att Leno som varje dag i veckan gjorde narr av Hans Blix tex? Och att man varje dag fick höra om alla hemska saker Saddam, den onda tyrannen gjort? Diktatorns hela liv presenterades i nyhetssändningarna i USA. Är inte helt säker men något sådant borde väl inte få den typen av fokus? Om man ändå håller på kan man isf ta upp alla hemskheter som händer i afrikanska länder? Svartmåla deras ledare och prata mer om systematiska våldtäkter, barnsoldater, etnisk utrensning osv. Känns viktigare än att Saddam gifte sig med sonens fru på nåt sätt.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *