Minnen från en uppväxt i patriarkatet.

 1. När en kille jag låg med kallade mig slampa för att jag hade berättat om detta för en av mina bästa vänner som också han var bekant med. Det här grejen att en kan behöva snacka om grejer med någon var tydligen ett främmande koncept för honom. Minns att jag blev arg men fortsatte träffa honom för att jag var känslomässigt beroende som en jävla idiot.
 2. När en gemensam manlig vän försökte så split mellan mig och min bästa vän genom att snacka skit om oss och välja den ena framför den andra i perioder, och tyvärr ofta lyckades med detta. Önskar verkligen att jag hade värderat min bästa vän mer då.
 3. Alla de gånger jag prioriterat mina relationer med män som behandlat mig illa framför mina vänskapsrelationer med kvinnor. Så extremt mycket lidande till ingen nytta alls.
 4. När jag var med i en organisation där det fanns en tight grupp med några män som i princip tog alla beslut informellt, och sådde split mellan de kvinnor som fanns genom att snacka skit om dem och exkludera/inkludera dem om vartannat, för att de skulle börja konkurrera med varandra.
 5. Alla gånger män tagit upp en massa plats med konversationer om saker som uppenbarligen bara männen i sällskapet varit intresserade av.

5 reaktioner till “Minnen från en uppväxt i patriarkatet.”

 1. Ursäkta hijack, men delar även med mig med mina minnen om det är ok.

  1. 2007 när min chef frågade om han fick lägga sig bredvid mig i sängen och jag sa nej och han sa ”det tänker jag göra ändå”

  2. när han frågade om han fick ta på mig och jag vände mig om med ryggen mot honom och låg stel som en pinne pga i chock och han tog det som ett ”ja”

  3. 2008 när jag var på en pizzeria i rinkeby med killkompisar och en av deras manliga vänner kom förbi. Han tog alla i hand och hälsade och presenterade sig för dem, men ignorerade mig (jag var enda tjejen)

  4. 1998 när mamma fick tjata på pappa att ta med mig till en AIK-match. Han hade tagit brorsan flera gånger när han var betydligt yngre.

  5. 2000 när en äldre killkompis skulle ”bilda” mig och en annan kompis om sex inom förhållanden. ”Inom två veckor måste du gå ned på honom. Inom en månad måste han gå ned på dig”

  6. 2008 Kompis pojkvän på telefon: ”Killar som ligger runt de blir kungar, men tjejer ni ska va fina, ni ska inte knulla runt som hoes.”

  7. 2013 När svåger frågar om feminism och bror ska förklara för honom över mitt huvud och låter mig inte få en syl i vädret

  8. 2012 Börjar prata politik med ett år yngre man och han börjar klappa mig på huvudet och kalla mig ”lilla gumman” från ingenstans.

  9. 1990 springer över gatan utan att hålla pappa i handen. När han skäller på mig försvarar jag mig: ”Men jag är kille” (killar gör tuffa saker som att springa över gatan)

  10.2000 – 2014 alla gånger män har mäkat, man sagt nej och de försökt guilt trippa en med accusations om att det är fel på en som inte vill.

  11. 2004 ”Vi är pojkvän och flickvän, jag ska inte ens behöva fråga!” (om en avsugning)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *