Nakenhet.

Åh, kollar på Top Model och bli så sur för de säger att tjejerna ska vara ”spritt språngande nakna” men de har i själva verket trosor på sig? Varför säger man att någon är naken när de har trosor, jag fattar fan inte den saken. Naken är att inte ha några kläder och inte att ha kläder på sig ju!

Blir så trött på hur nakenhet alltid används som dragplåster men aldrig någonsin inträffar på riktigt. Gud, kan folk bara sluta med denna begreppsförvirring?

5 reaktioner till “Nakenhet.”

  1. On a side note: tycker det är lite äckligt att massa äldre män ska fota och bestämma att 17-åriga tjejer ska vara (i princip, då) nakna. Det har hänt två gånger i tävlingen redan. Tycker att det är lite konstigt att ingen reagerat på det. Det är inte svårt att förstå att det i den ”riktiga modellvärden” är väldigt lätt att bli utnyttjad när de många tjejer börjar som modeller vid 15-års åldern.

    1. Det är klart att det finns modeller som blir utnyttjade av fotografer, men det kan hända även då yngre män är fotograferna, det kan också hända trots att det inte är nude shooting som gäller. Det är inte mängden kläder eller åldern som styr vilka som blir utnyttjade eller av vem, däremot kan det p.g.a. stor åldersskillnad givetvis bli en sorts obalans som stärker det maktförhållande som redan kan råda mellan en fotograf & en modell, iom att modellen är beroende av fotografen.

      Du verkar främst reagera starkt på att det är _äldre män_ som fotar _nakna, unga tjejer_ och det framstår då som att äldre män per automatik är sluskar & unga tjejer per automatik kommer att bli utnyttjade, speciellt om de är nakna, ja, kanske är nakenheten framför kameran ett utnyttjande i sig? Lösningen på övergrepp inom modeindustrin är emellertid inte att utmåla alla äldre män som potentiella sexförbrytare och kräva att blott kvinnor fotar nakna tjejer (hm, kvinnorna kan ju också vara sluskar), snarare att öka medvetenheten och ge modellerna ett större stöd så väl ekonomiskt som socialt (jag har lärt mig att många modeller står i skuld till sina agenturer, och därför kan gå med på lite vad som helst för att ha möjlighet att betala tillbaka skulderna, detta inte bara vad gäller nakenhet & sex utan jobbet i allmänhet).

  2. Ja, gud ja. Kan de inte använda ordet ”lättklätt” istället? Skulle säkert fungera lika bra som dragplåster. Besides, så verkar det ju mest handla om att folk ser tuttar som några jävla könsorgan och därför är det naket när de blottas. Samt att folk i allmänhet egentligen tycks lite pryda av sig, hur gärna de än vill framförhålla att så inte är fallet. Men tycker man att nakenhet = trosor, ja, då tror jag faktiskt att man färgats lite väl av prydhet.

  3. Det som stör mej mest är att blanda ihop nakenhet med sexualitet.En naken kvinnokropp är allmänt accepterat som estetiskt tilltagande och har varit så i århundraden.Varfar plötsligt nu då förutsätta att det blivit snusk bara för att fotografen är en äldre man Helt förvrängt.
    Nakenhet är något naturligt och bör bejakas samtidigt som den INTE ska förknippas med sexualitet.Det är något som är klart fel när numera en treåring måste ha bikini med överdel på badstranden istället för att springa naken som barn gjort i alla tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *