Ni kan ta er tolerans och köra upp i röven.

Ett så jävla typiskt högerbeteende är att tycka att en ska typ tycka att det är bra att de inte tycker som en själv eftersom det är ”bra med diskussion” eller något. Alltså ursäkta mig, men jag tycker inte att era perspektiv ”berikar” på något sätt, varken samhällsdebatten eller mig personligen. Jag tycker inte att vi ska ”diskutera” om vi ska ha kapitalism eller inte, utan jag tycker vi ska diskutera hur vi ska komma till det klasslösa samhället. Precis som du troligen inte är intresserad av att ”diskutera” med en nazist så är jag ointresserad av att höra dina perspektiv på saker och ting, då jag tycker att de är skadliga för samhället.

Ingen, alltså verkligen ingen, är intresserad av att lyssna på alla åsikter och perspektiv. Jag är så trött på människor som typ låtsas att de är så jävla öppensinnade och vill höra vad alla tycker fast de egentligen inte bryr sig ett skit. Som säger att de ”vill förstå” men egentligen bara vill lägga huvudet på sned och ~*tolerera*~ enbart med vetskapen om att det är ditt perspektiv som gäller här i världen, att det är det som räknas i slutänden. Medveten om att det är ditt perspektiv allting utgår från, oavsett hur mycket det talas om att mitt handlar om en ”fin tanke”.

Att kunna gå omkring och visa tolerans är ett privilegium som tillfaller de vars perspektiv är det rådande i samhället, vi andra måste kämpa i underläge, och när en gör det så finns det inget utrymme för tolerans. Det handlar om kamp, och om vi går omkring och tolererar så kommer vi aldrig att komma framåt, utan bara sitta fast i detta eviga status quo.

Jag är så trött på den politiska tävlingen, där alla ska typ träffas och utbyta perspektiv och sedan i samförstånd komma fram till vad som är bäst. Jag vill inte vara med i era diskussioner, jag vill inte vara ert bollplank. Jag är inte intresserad av att höra att ni tycker att det är ”okej” att vara kommunist eller att ni ”förstår” mig och mitt perspektiv men ”tycker annorlunda”. Jag är inte kommunist för att få er förståelse, jag är kommunist för att jag vill krossa kapitalismen och den borgerliga staten, inte för att jag vill diskutera inom ramarna för den. Jag vill inte vara ert kommunistiska alibi, så att ni kan sätta ”pratat med en kommunist” på listan över era politiska meriter.

Visst, ni kan väl springa omkring och ”diskutera” och tolerera varandra, men försök inte få med mig i skiten. Jag tolererar inte er eller ert samhälle, och ni behöver inte heller låtsas att ni tolerera mig. Jag skiter i vad ni tycker om mina idéer i teorin eller om ni ”tolererar” att jag har dem, för jag vet att ni kommer motarbeta mig om jag försöker nå verklig förändring. Er tolerans klingar så falskt, jag vet att den inte betyder något i praktiken.

6 reaktioner till “Ni kan ta er tolerans och köra upp i röven.”

  1. Detta upplevde jag mycket tydligt så sent som idag, när jag hamnade i en konstig politisk diskussion med min slemmiga chef.

  2. Fast det ÄR ju bra med diskussion allt som oftast. Men det finns ju en skillnad i som du säger om man skall diskutera fram vart man vill komma eller om man vill diskutera hur man skall komma dit. I ditt fall(och i många andra politiska fall) är ju hur-diskussionen väldigt viktig.

  3. Fast det ÄR ju bra med diskussion allt som oftast. Men det finns ju en skillnad i som du säger om man skall diskutera fram vart man vill komma eller om man vill diskutera hur man skall komma dit. I ditt fall(och i många andra politiska fall) är ju hur-diskussionen väldigt viktig.

  4. Fick ett tips om din blogg av en kompís. Säger bara tack til honom och tack till dig. En konsekvens som din blogg fick för mig är att jag ska sluta säga…Jag är faktiskt kommunist,,,,har kommit på mig själv att jag brukar säga så. Beundrar och tycker om din stolthet över dina åsikter och din klasskänsla. Kommer läsa dig noga i fortsättningen

  5. Först & främst, hehe, jag ändrar nickname, wanna follow the rules & min ”anonyma” mejl (som jag & en annan tjej delar, började att vi reggade på diverse mindre seriösa sajter som YouTube & annat & inte ville använda våra riktiga mejladresser för att blabla, du fattar dealen, man vill inte outa sina identiteter överallt, startade en gemensam mejl för att ha allting inte-så-privat samlat där) är aningen provokativ men absolut en riktig adress. DMO, you know. Jaja, hittat en funktion på mejlen nu som gör att man kan ha flera adresser kopplade till samma, så kör på den nu!

    För det andra, det jag var här för att posta:
    http://arbetaren.se/artiklar/pratar-du-hogersprak/

  6. Tolera åsikter man inte gillar tycker jag deinitivt inte man bör göra. Utan man bör verka för förändring, säga sin mening. Men respekt för allas åsikter bör man ha, tycker jag. Sedan får det demokratiskt bestämmas vilken åsikt som politiskt ska råda i ett demokratiskt, sammanhållet samhälle, under valperioden. Givetvis samtidigt som åsiktsbrytning sker. För disrespekt och synen att andra är sämre än mig kan i förlängningen föra till våld. Med respekt för alla och synen att alla är jämlika med mig uppstår aldrig våld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *