Om det inte hade varit så provocerande hade jag inte brytt mig för en sekund.

Detta med hår under armarna och på benen och allt vad det är. Grejen är att jag inte skulle ha brytt mig det minsta om saken om det inte varför att folk blir så jävla förbannade när en kvinna har hår under armarna och dessutom visar det. ”Varför måste du visa upp det?” undrar folk. Kan man inte bara låta folk ha sitt hår under armarna kvar och sköta sitt eget liv?

Jag har, ärligt talat, inte stött på en enda feminist som tycker att kvinnor som rakar sig gör fel. Jag har stött på personer som ifrågasätter rakningsnormen och som tycker att det är onödigt men jag har aldrig stött på någon som dömer kvinnor som rakar sig. Så hur kan vissa personer på allvar anse att det är feminister som gör fel och prackar på folk värderingar i det här fallet? Jag tycker att det är så jävla konstigt.

Om det inte hade varit såhär hade jag inte brytt mig ett skit. Då hade jag rakat benen i godan ro utan att ens reflektera över det. Men eftersom folk är så jävla måna om att jag ska raka mig så kan jag inte låta bli att börja överväga mitt val att göra det lite.

8 reaktioner till “Om det inte hade varit så provocerande hade jag inte brytt mig för en sekund.”

  1. Om en vän till mig har hår under armarna, och jag ser det och reagerar instinktivt med ”äckligt!”, då tänker jag FAN, SKÄRP DIG TOVE. Och så använder jag mitt intellekt och tänker: är det här ofräscht eller snuskigt? Nej. Är det rimligt att det skulle vara ohygieniskt bara för kvinnor? Nej. Och nästa gång reagerar jag förhoppningsvis inte lika negativt. Och det är lite det de handlar om. Bara för att jag får en känsla så betyder det inte att jag behöver bejaka den och leva ut den. Varför skulle jag? När jag nu är en normalbegåvad människa som kan välja att sätta mig över den instinktiva känslan och inse att det handlar om vad man är van och se/ normer.

  2. Jag har faktiskt stött på feminister som ansett att kvinnor som rakat sig under armarna gjort fel. En av dessa kallade mig för anti-feminist, just p.g.a. att jag rakade mig. Dock anser jag inte henne som någon vidare representant för feminismen i allmänhet- hon var nämligen riktigt hatisk mot män . I hennes värld handlade det nämligen inte om jämlikhet utan om att kvinnor skulle få mer makt än män, som en sorts payback för allt vi fått utstå sedan århundranden tillbaka. Likaså avfärdade hon allt män sade p.g.a. deras kön och lät även sina fördomar om män stå i vägen för att bemöta män som individer. Ingen respekt alls för sina medmänniskor om de råkade ha snopp mellan benen, utan en ständig arrogans och en hel del gap och skrik. Detta dessutom trots att de inte uppvisat någon typ av misogynt beteende riktat mot kvinnor. Alltså var hon ingen riktig feminist. Men frustrerande nog kallade hon sig för det.

    Andra personer som kallat sig för feminister har dock uttryckt liknande tankar om kroppsbehåring vs. rakning som hon… så jo, dessa finns. Men det är verkligen, som jag upplever det, mycket vanligare med icke-feminister som blir oerhört provocerade av en hårig armhåla. Likaså kallar många av dessa icke-feminister de orakade kvinnorna för ”jävla feminister”. Dels som om feminist skulle vara en förolämpning, dels som om håret i sig skulle ha något med feminism att göra. Det är ju inte håret eller avsaknaden av hår som har med saken att göra, utan orsakerna bakom det och hur man väljer att förhålla sig till allt. Att man inser att man har fler alternativ än bara ett, liksom, och att man försöker göra som man själv vill samt låta andra göra detsamma.

    Och det är verkligen som du skriver- man skulle inte ge ämnet kroppsbehåring sådan uppmärksamhet om inte vore det för att andra gör det genom den provokation de känner av en hårig armhåla.

  3. Haha, ibland är det ju trevligt att provocera lite… Du kanske skulle ta och växa ut armhåletofsarna bara för att få läxa upp lite antifeminister? 🙂

  4. De flesta feminister skuldbelägger inte kvinnor som väljer att raka sig, däremot ifrågasätter de flesta feminister normen som säger att kvinnor ska vara rakade, men inte män, och att kvinnor som inte rakar sig är ”äckliga” och ”oattraktiva”. Varför ska man raka sig om man bara skadar huden och det gör ont?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *