Om God Ton och att förhindra dialog.

Personen jag skrev om igår tycker att jag ”förhindrar all form av dialog” när jag blockade hen på twitter. Jag tycker att det är fascinerande vad denna person anser att en ansats till ”dialog” är; att gå på en demonstration jag ska tala på och filma mig specifikt utan att hälsa eller liknande (det hade kunnat vara en bra ingång till en dialog, men icke), att skriva att jag är en obehaglig person in min flashbacktråd, att driva en blogg som i princip är ett jävligt omständligt sätt att säga ”jag tycker att du har fel”.

Ett tips för den som vill ha en så kallad ”dialog” med mig är att först och främst försöka sätta sig in i mitt sätt att tänka. Detta är grundläggande för dialog. Jag försöker förstå människor jag har ett intresse att ah en dialog med, och om jag inte har detta intresse så skiter jag i att hävda att jag har det. Denna människa är uppenbarligen inte intresserad av att ha en dialog, av att förstå, utan gör tvärtom en ansträngning för att tolka mig på det sätt som är absolut minst fördelaktigt.

”Dialog” främjas inte av att en person på alla tänkbara sätt försöker berätta för mig att jag har fel. Det är inte dialog, utan det är en jävligt otrevlig översittarposition som intas. Det är knappast förvånande att jag inte vill prata med en människa som verkar så jävla kåt på att ”sätta dit” mig och ”bevisa” hur oerhört stora mina intellektuella tillkortakommanden är.

Jag vill inte ha någon dialog med denna människa, jag tror inte att det skulle ge mig något. Det retar mig däremot att jag är den som blir anklagad för att vara ovillig till dialog, när denna person knappast gjort någon ansats till en sådan. Det retar mig också att det är jag som blir anklagad för att inte hålla så kallad God Ton, när det är den här personen som har det här oerhört obehagliga beteendet, och vägrar sluta med det trots att jag flera gånger klargjort att det fyller mig med obehag.

Det verkar som om det inte är så viktigt vad en gör, utan vad en säger sig vilja göra. Den här personen säger sig vilja ha dialog och God Ton, men agerar på ett sätt som går stick i stäv med detta. Det spelar emellertid ingen roll, för det är bara denna läpparnas bekännelse som anses relevant, inte ens faktiska handlingar.

Om du vill syssla med God Ton föreslår jag att du slutar upp med ett beteende som gör människor, bland annat mig, oerhört obekväma. Jag föreslår också att du slutar driva en blogg som enbart går ut på att ”motbevisa” feminister, eller med andra ord berätta för dem att de har fel. Men framförallt så tycker jag att du ska sluta göda diskussionen om hur jag är som person genom att spekulera i min psykiska hälsa på twitter, eller skriva om vilken obehaglig person jag är på flashback.

9 reaktioner till “Om God Ton och att förhindra dialog.”

  1. Hen försöker säkert övertyga sig själv just nu att problemet ligger hos dig när du säger att du sätter ned foten och visar att du inte accepterar detta beteende. För detta verkar vara en människa med ett oerhört osympatiskt beteende.

  2. Så intressant hur han snackar om kognitiv bias och utgångspunkten det jag tror är rätt alltså hela den där bloggen bygger ju på detsamma.

    Jag förstår vidare inte allt detta jävla snack om källor o empiri osv de bloggare som tas upp är . generellt öppna med att det de sysslar med just är resonemang och åsikter det handlar om. Som dig tex du redogör för vad du tycker och sedan illustrerar du hur du tänkt för att du ska dra de slutsatser du tagit. Ett rätt normalt och vanligt förekommande vis att nå en slutsats och rätt långt ifrån att peka med hela handen. Men jag antar att så länge en text innehåller en random källa som inte alls behöver vara för att belägga de påståenden som görs så är allt toppen (mitt huvud dagens datum).

  3. Hen verkar vara en ytterst obehaglig person. Varför skapa en blogg enbart för att gå på en specifik person liksom? Och dessutom en bloggare. Att ge sig på någon med lite mer makt än så hade ju helt klart varit mer logiskt.

  4. Väldigt obehaglig blogg och jag förstår den inte alls.. hela tiden begär källor men kan inte komma med källor på sina egna påståenden.. hela tiden ”jag känner inte igen det, så då är det inte så”
    väldigt mycket frivillig? misstolkning av andra bloggare, men gud nåde om någon misstolkar han..
    nej usch!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *