19 reaktioner till “Orgasmer.”

 1. Så jävla truuuuue! Även om man är en kvinna som ”ställer krav” i sängen så går det inte att få att funka om inte mannen också lyssnar och lär. Och min erfarenhet är tyvärr att killar är jäkligt dåliga på det. Också de som är lyhörda, anstränger sig osv verkar ha väldigt svårt att komma ihåg från gång till gång vad man gillar och hur man vill ha det. Visst kan man tycka att orgasm är inte något man får, det är något man tar osv, men hur kul är det att vara tvungen att själv ge sig orgasm genom att ex gnugga klitta varje gång och aldrig uppleva att den andra gör det skönt för en?

 2. Åh du är så bra! Jag håller verkligen med dig, jag kan nog inte komma på någon snubbe jag känner som sagt att han pratat om sex på det sättet… Hur kan det vara så? Ointresse, lathet, brist på kunskap?

  Förresten, är det svårt att börja twittra? Jag funtar på att göra det. 🙂

  1. Man kan ju alltid bara följa folk till att börja med. Tycker det är väldigt roligt och avslappnat.

  2. Tror att det kan handla dels om att killar ser sex som en självklarhet och dels om att killar inte på samma sätt som tjejer får lära sig att vara till lags. Man kan tex kolla på artiklar om sex i tjejtidningar vs killtidningar, i tjejtidningar handlar det ofta om hur man ska göra det så skönt som möjligt för killen (även om fokus faktiskt lite flyttats till hur man ser till att man själv får det skönt) och i killtidningar handlar det ofta om hur man ska få tjejen att göra det man vill göra.

   Alltså, killar får lära sig att sätta sig själv främst medan tjejer får lära sig att sätta andra framför sig själv. Brist på kunskap kan det handla om, alltså att man inte vet om att det för det mesta är klittan som är nyckeln till orgasm, men direkt lathet eller medvetet ointresse tror jag inte är grejen. Mer som att de inte ens reflekterar över saken.

   En del män tycker också att det som de vet och kan om sex är det rätta, och om kvinnan försöker förklara hur hon vill ha det tycker de att det är fel, för de vet minsann hur det ska gå till (true story, min mamma har berättat att det är så med hennes man). Hemskt. Är ju inte heller helt ovanligt att killar anklagar tjejen för att vara ”onormal” om hon inte kan få orgasm, för ”alla andra tjejer de varit med har fått det”. Då blir jag lite sådär eh grabben, är du medveten om att ca 70% av alla kvinnor har fejkat orgasm. Men det är ju förstås enklare att skuldbelägga tjejen än att se sin egen del i det hela.

   Och på tal om att fejka, snacka om att lägga krokben både för sig själv och för framtida tjejer som killen kommer att ha sex med. Läste Fejkad orgasm (red. Susanna Alakoski & Amanda Mogensen) för en tid sedan och förfasades över hur många kvinnor som fejkar och också över anledningarna till att de gör det. Vanliga anledningar är tex för att få slut på sexet och för att inte såra killen eller rentav smörja hans ego.

 3. Jag har heller aldrig varit med om att någon av de killkompisar jag kan prata om sex med har diskuterat tekniker eller liknande detaljer. Jag har varit med om några killar som velat veta hur de ska ge mig orgasm men det stora flertalet verkar inte veta hur de ska göra/inte vågar fråga/ser det som en bonus om det råkar hända. Känns som att man alltid får höra att det är svårt för kvinnor att komma men jag har vetat hur jag ska göra på mig själv sen jag var 13 och det är inte svårt. Bara det att det krävs klitorissmek och inte penetration/omslutande, kanske det är det som killar inte alltid förstår…all sexualkunksap borde lägga mer fokus på klittan!

  1. ”all sexualkunksap borde lägga mer fokus på klittan!”

   Helst inte. Alla är vi olika, jag tycker fokus på klittan är kåtdödande och avtändande då det känns obehagligt. Män som inte lyssnar trycker på klittan som vore den en knapp för det har ”alla andra tjejer gillat”.

   Mer undervisning som uppmanar till att utforska sig själv däremot tror jag är bra. Många tjejer har fejkat orgasmer och inte sett sitt eget könsorgan i en spegel. Inte heller har de tittat på någon annans, det är först efter att ha sett och känt på ett par stycken som jag insåg hur otroligt olika kvinnor ser ut och känns och vilka ställen som just hon reagerar på.

 4. Den här typen av diskussion gör mig lite förvirrad. Hur har folk sex? Det känns som om de inte har sex med varandra. Ja, jag förstår att det inte är så lätt när man är nybörjare. Och ja, jag är fullt medveten om samhällets syn och lära om kvinnans sexualitet och hur den drabbar den enskilda. Men när du ligger där i sängen med någon som gör dig väldigt upphetsad, hur blir målet inte att den andra personen ska njuta så mycket som möjligt? Som man och som kvinna. Jag har aldrig haft en (iaf hyggligt seriös) sexuell relation med en man utan att han varit intresserad av och ”lärt sig” hur man får mig att komma.

  Jag kanske uppfattar den här diskussionen som lite främmande eftersom jag tidigt förstod vad jag gillade, hur jag fick orgasm, och klarar av att ett skratt eller att det inte blir sex när jag och partnern inte är riktigt på samma spår. Alla har det förstås inte så. Att diskutera sex med vettiga tjej eller killkompisar är i vuxen ålder inga problem, men var betydligt svårare när jag var yngre. Men det var inte mitt fel :p så den aspekten har jag upplevt själv.

  1. Jag har också alltid varit väl medveten om vad jag gillar och hur jag vill ha det. Men det har liksom inte räckt när jag har haft sex med killar som inte brytt sig eller inte förstått. Även de killar som jag haft riktigt bra sex med har jag ibland känt att det varit jobbigt då jag varje gång måste upprepa samma saker om hur jag vill ha det, eftersom de lyckats glömma från gång till gång.

   Jag har haft sex med väldigt många killar och det har inte alls varit ovanligt att de varit ointresserade, oengagerade eller rentav inte brytt sig det minsta om ifall jag har det skönt eller inte. Nu har jag ju inte under engångsligg till exempel iddats ”undervisa” dem i vad jag gillar, men när det gäller engångsligg har det varit snarare regel än undantag att sexet inneburit enbart penetration och inget fokus på klitoris överhuvudtaget. Jag känner väl att det inte är något som man ens borde behöva berätta för killar, det borde höra till ren sexuell allmänbildning. Och visst kan man tycka att det är min uppgift att ge mig själv orgasm och inte killens, men som jag skrev tidigare: hur kul är det egentligen att alltid vara tvungen att tillfredsställa sig själv under sexet?

   Givetvis har jag också haft engångsligg med killar som gjort sitt bästa för att tillfredsställa mig, exempelvis ett par stycken som inte ville göra något annat än slicka, men det har som sagt hört till undantagen. Vad gäller sex i förhållanden så har jag ett par gånger upplevt att killarna blir förnärmade eller osäkra om jag säger/visar hur jag vill ha det, oavsett hur trevligt och vänligt och pedagogiskt jag än försökt göra det.

   Min slutsats är inte att jag haft otur, utan att du helt enkelt haft tur. 🙂

   1. Att killar blir osäkra eller lite stötta när de får lite anvisningar har hänt mig med, även de jag har haft längre relationer med. Jag blir också lite osäker om någon flyttar runt mig för mycket, eller om personen just den gången verkar vara sugen på något helt annat än det jag tänkt mig. Det är ju ett utsatt läge där man lätt kan känna sig bedömd på alla möjliga plan.
    Ett tag när jag var yngre hade jag problem med lite skör hud på ett ställe på yttre blygdläpparna, och att jag började med att förklara det när jag skulle ha sex visade sig vara briljant; ”Jag måste liksom vara riktigt våt annars går det sönder”. Jag tror att det gjorde att jag började kunna vara tydlig sen också. Men ja, jag har nog haft tur. Jag har haft många partners som gärna haft sex utan penetration, där har du förstås helt rätt: penetrationsfixeringen förstör så mycket av vad sex skulle kunna vara.

 5. Jag kom på vid cirka 11 års ålder hur jag skulle få orgasm på egen hand men trots lyhörda partners som inget hellre velat än att ge mig orgasm så har jag väldigt sällan (läs 5 ggr på 19 år) lyckats få orgasm utan att själv ”hjälpa till”. Jag kan i det här fallet inte skylla på killar som inte anstränger sig på alla sätt. Jag kan helt enkelt inte förklara exakt hur de ska röra mig – för det är vääääldigt specifikt. Kan dock inte påstå att det är ett problem i min vardag (även om vissa pojkvänner blivit uppriktigt ledsna över att inte lyckas och känt sig som dåliga älskare) och för mig är en orgasm en orgasm även om min hand har haft en del med i spelet ;-). On another note, Fanny, din blogg är väldigt intressant och välskriven.

  1. Menar du 19 år som sexuellt aktiv eller att du är 19 år? Tänkte bara att om det är så att du är 19 år så är det mycket möjligt att det kommer med åldern, så att säga. Första gången en kille lyckades ge mig orgasm utan att jag behövde hjälpa till själv var jag över 20. Efter det har min orgasmförmåga utvecklats mer och mer och jag kan nu få orgasm på flera sätt istället för som tidigare då det måste vara väldigt specifikt och exakt om jag skulle lyckas komma. Råkade till och med få en, om än liten, g-punktsorgasm för ett tag sedan, helt oväntat. Så nu hoppas jag faktiskt nästan att du menar att du är 19 år gammal, för då har du grejer att se fram emot! 😀

   1. Ha ha nej, jag är 37 och har haft regelbundet sex under 19 års tid. Och med regelbundet menar jag totalt 7 förhållanden på mellan 1 och 4 år långa samt diverse engångssex mellan förhållanden. Tilläggas bör att jag är 100 procent bekväm med min kropp och har inga problem att slappna av under sex. Jag har utforskat min sexualitet och även testat både det ena och det andra så dessvärre tror jag inte att det kommer att komma med åren. Detta betyder dock inte att jag inte har ett oerhört bra sexliv.

  2. SÅ kan det ju också vara, kanske handlar det även om att man kan slappna av mer när man rör sig själv. Slipper fundera på oförbredda saker liksom.

 6. nej det här håller jag verkligen inte med om.

  varför ska det vara killens ansvar att få tjejen att komma? det ansvaret ligger knappast på tjejen i det omvända fallet. snarare då att killen använder sig av tjejen för att göra det skönt för sig själv. eg juckar i den takt han behagar. min uppfattning är att killen oftast är aktiv och tjejen passiv. och då att killar borde anstränga sig MER? nejhejdu.

  sen är det här ju ett väldigt svårt ämne att prata om för många. dels för att det är lite tabu, dels för att det ÄR svårt att förklara exakt vad som är skönt för en.

  men vill man ha klitorisstimulation får man väl antingen säga det eller sätta sig på kuken och styra själv.

  jag har då aldrig varit med om en kille som inte har lyssnat hängivet när jag uttryckt ett sexuellt behov. (och även om han alltid inte lyckas tillfredsställa, så har han alltid försökt.) och då har jag också legat med >34 män. där en betydande andel också faktikst har frågat rakt ut vad JAG vill utan att jag har tagit upp diskussionen.

  men hur kul är det för killen att lägga energi på hennes orgasm om hon bara ligger helt passiv och förväntar sig allting av honom? och tänk på vilken prestationsångest det medför honom.

  och att killar inte diskuterar fittslick? nähä? https://www.flashback.org/t877339
  den tråden har >140 000 visningar. om dom inte snackar om det så är det för att dom vill leva upp till nåt matchoideal inför varandra. och då googlar dom istället.

  hela den här diskussionen implicerar att män inte bryr sig om att vara bra älskare. och det stämmer fan inte.

  om man har fitta så räcker det med att ligga stilla och sära. majoriteten av män nöjer sig med det. kravbilden på tjejer är 10000 gånger mindre än den på killar.

  fan, man behöver bara knipa och stöna så är man 500-jackpot-ligg som tjej.

  en knullstrategi:
  det är hans ansvar att se till att det är skönt för honom och det är mitt ansvar att se till att det är skönt för mig. med eller utan kommunikation och anpassning efter varandras önskemål.

  1. Fast det är väl ingen som har sagt att tjejen ska ligga passiv och killen ska förväntas göra allt? (Även om jag tror du har rätt i att det säkert funkar så många gånger.) Håller faktiskt lite med dig om att det kan funka bra att båda ser till att det är skönt för dem själva. Det blir oftast lite mer avslappnad stämning då än om man anstränger sig jättemycket för den andra samtidigt som man väntar på att den ska göra ”rätt” på en själv. Men det är såklart nånting mittemellan som är grejen. Att båda ska ta ansvar för bådas njutning. Flummigt, men det är ju oftast så att det inte finns En Enkel Lösning(tm).

   1. Om man vill ah skönt sex så bör man väl försöka förmedla hur man vill ha det, men det är ganska knepigt om man ligger med någon som inte bryr sig.

  2. Föredrar att båda har ansvar för att det blir bra sex, dvs sådant sex som båda njuter av.

  3. Men. Nej. Det funkar ju inte att ”sätta sig på kuken och styra själv”, det förutsätter att man antingen kan få vaginalorgasm eller att man lyckas gnugga sig mot honom så att man kommer, vilket inte heller är det lättaste för många.

   Det handlar definitivt INTE om att tjejen bara ska ligga still och sära medan killen gör allt. Det handlar ju om en vilja att göra saker för varandra, vilket jag många gånger upplevt att killar saknar. Dvs för dem är sex kuken i fittan, in-ut-slut. Det innebär i min bok att de enbart tillfredsställer sig själva med hjälp av min kropp utan att bry sig nämnvärt i om det är skönt för mig eller ej. Och som jag skriver ovan, att klitorisstimulans är vad som behövs för de flesta är inte något man ska behöva tala om för varje kille man ligger med, det är något som borde höra till varje människas sexuella allmänbildning.

   Jag förväntar mig inte att det enda jag ska behöva göra är ligga på rygg medan killen gör allt arbete och ”ger” mig en orgasm. Däremot så förväntar jag mig att han ska vilja att vi har det skönt tillsammans, vilket innebär till exempel smeker varandra och ger varandra oralsex. Inte att han ska sätta på mig medan jag blir påsatt. För min del tror jag att mycket av det dåliga sex som tjejer uppenbarligen upplever beror på penetrationsnormen, dvs att sex i främsta hand handlar om en kuk som ska vara i en fitta. Känns som att det är så du ser på sex också iom att du skriver om att styra kuken och om tjej som ligger passiv medan killen gör allt arbete? För mig är sex så jävla mycket mer än att få en kuk i fittan. Det räcker inte för mig och jag tycker att det är trist med killar som anser att det är sex och punkt slut.

   Funderar för övrigt på hur kul killar skulle tycka att sex var om rollerna var de omvända och de var tvungna att runka av sig själva varje gång för att få orgasm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *