Oseriöst strejkande.

Ah, Bryssel, strejkernas förlovade stad. Igår så bestämde sig arbetarna i kollektivtrafiken att gå ut i strejk i fyra dagar. Hela kollektivtrafiken ligger nere, det går inte en enda ersättningsbuss. Anledningen är att en kontrollant blev misshandlad såpass grovt att han blev hjärndöd och han svävar mellan liv och död, vilket såklart är fruktansvärt.

Jag hade sympatiserat med strejken till fullo om det hade funnits någon slags konkret kravbild, om det fanns en problembeskrivning som byggde på att säkerheten för arbetarna var bristande eller liknande. Men icke, det som man angett som strejkskäl är: ”vi vet inte vad vi vill, men vi vet att vi vill ha en förändring”. Och detta för en totalt blackout av all kollektivtrafik under fyra dagar!

Detta är kanske hjärtlöst. Det är såklart en tragedi att en kontrollant blivit misshandlad på detta sätt. Men jag ser det som extremt oseriöst av en fackförening för en så otroligt elementär samhällstjänst att på detta sätt strejka utan någon slags formella krav eller problembeskrivning. Krav på hundraprocentig säkerhet utan idéer om hur denna ska uppnås är inte rimligt, inte inom något yrke.

6 reaktioner till “Oseriöst strejkande.”

    1. Fast nu var detta inte en incident som hade med biljettkontroll att göra utan vid en trafikolycka. Tkr fortfarande det är oseriöst att langa fyradagarsstrejk av så viktigt samhällsfunktion utan konkreta krav.

  1. Om han blivit hjärndöd kan det knappast vara så att han ”svävar mellan liv och död” – då är han väl helt enkelt död (i alla fall enligt svensk lagstiftning – vet inte hur den belgiska ser ut, men han är i vilket fall bortom räddning)?

    1. Håller inte riktigt koll på begreppen. Nu är han död iaf läste jag.

  2. Fast är det inte mer att man stannar trafiken i respekt för den döde? En kontrast till det svenska där allt skall fortsätta som vanligt oavsett vad som
    händer. Äventyrs-bad håller öppet som vanligt trots dödsolyckor och folk uppträder i Lets Dance med brutna revben. Ännu sjukare

    1. Fast jag måste väl säga att kollektivtrafik är en väldigt mycket viktigare funktion i samhället än lets dance och äventyrsbad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *