Priset vi betalar för en ”öppen debatt”.

IMG_20130916_115929Många tycker att det är dåligt och tråkigt att vi inte kan ha en ”öppen debatt” kring det här med nazism enligt mig. Jag undrar vad det är som definierar en ”öppen debatt”. Är det en öppen debatt när vi diskuterar ämnen som ”hur många invandrare tål Sverige” är erkända debattprogram? Vem är debatten öppen för? Inte för tanken att alla människor har samma värde oavsett varifrån de kommer i alla fall.

Om vi diskuterar rasism och nazism som om det vore rimliga utgångspunkter så kommer de att uppfattas som sådana, och ett sådant samhällsklimat kommer att leda till mer rasism. Priset vi betalar för att ha en ”öppen” debatt är ett samhälle där alla människor inte är välkomna, ett samhälle med rasism och fascism. Jag tycker inte att det är ett värt pris att betala för att vi ska kunna ha en ”öppen debatt”.

3 reaktioner till “Priset vi betalar för en ”öppen debatt”.”

  1. (Vet inte om min kommentar skickades innan den blev färdig? Hursomhelst: )
    Jag håller helt med dig, men jag tycker det är jävligt viktigt att ändå diskutera rasism osv. Det ska ju dock vara med utgångspunkten att det är en jävligt pissig grej, men vi måste diskutera hur vi på bästa sätt motarbetar den, i samhället och i oss själva, snarare än att lalla omkring och prata om vad man ”får och inte får säga utan att bli kallad rasist” och sånt där trams.

    Fast detta har jag för mig att du har tagit upp förut, så jag kanske bara upprepar sådant du har skrivit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *