Rädslan för att bli lurad.

DennisM har skrivit en Egyptenguide som är så tragisk på så många olika sätt. Bland annat säger han att man ska boka all inklusive så att man inte ska behöva äta maten utanför hotellet. Rolig ide om hur man ska uppleva en kultur, liksom. Men en sak jag tycker är så otroligt intressant med folk som turistar är detta.

Låt er inte luras! Handla helst ingenting de första dagarna innan ni har fått en uppfattning om vad saker och ting ska kosta. Säger någon 100 pund så säg 20, och sen kanske ni enas om 40. Förhandla, förhandla, förhandla och skäms aldrig för att pruta!

Man kan väl betala det man är villig att betala?

Jag förstår verkligen inte folks fixering vid att inte betala ett överpris enligt det gällande landets standard. Är det så himla jobbigt att man kanske kanske hade kunnat få grejen till ett mindre pris, när allt ändå är så svinigt billigt som jag har förstått att det är i Egypten.

Jag antar att det handlar om att man inte vill känna sig som en dum turist, men allvarligt talat så känns det ganska fånigt att lägga så stor värdering vid det. Om man nu åker till ett land så ska man väl försöka inta kulturen på andra sätt än att bara pressa ner priserna på allting, men ständigt är det detta prutande som tas upp. Det är typ det som är folks ide om att beblanda sig med lokalbefolkningen och känna in kulturen: att ge människor mindre pengar.

4 reaktioner till “Rädslan för att bli lurad.”

  1. Håller med till 100, precis man vet ju vad man är beredd att betala, punkt. Sen så är ju detta med all-inclusive det sämsta sätter att resa på om man nu vill resa, och inte bara ha sol och paraplydrink. Alla säger att man blir magsjuk i Egypten, jag har bott där närmare ett halv år utan att bli sjuk. Jag tror det är hotellens bufféer som är boven, hehe. Går man dessutom en gata upp och äter med egyptierna, så blir man inte lurad, och det är satans billigt. Men åker du till en upp bygd semestergata, så gör du, du åker dit på de premisserna. Sen tycker folk att de blir trakasserade av egyptierna. Konstigt när de går runt halv nakna, medans kvinnorna i Egypten är heltäckta.. Mycket förståelse för kultur…

  2. Grejen att ”åka till Egypten” är väl lite den också att åker man till Hurghada eller Sharm el Sheikh så är det inte så mycket Egypten. Det är små ställen enkom bygda för turister. Och där råder helt andra lagar än i resten av landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *