Rätt ska vara rätt.

Rätt ska vara rätt och därför vill jag säga att den affisch som kompletterade den där Pp-affischen på en naken kvinna inte alls var den jag visade i mitt inlägg om saken utan den till höger här:

Nåja. Saken blir inte mycket annorlunda för det, ty det är fortfarande kvinnan som står där porrig och utlämnad och mannen som får ha sina intima delar ifred. Anna Troberg skriver bra om det här:

Budskapet på de båda affischerna går inte att ta miste på. En halvnaken brud ska få oss att önska transparens så att vi får se lite mer kött, medan en exponerad man tydligen ska få oss att förstå att vi minsann inte har rätt att glutta in i hans privatliv.

Och det glädjer mig såklart också att Piratpartiets partiledare, samt många andra aktiva, har ställt sig emot detta. Det är nämligen inte bara sexistiskt utan sanslöst dålig reklam för ett parti som redan som det är tampas med rykten om att bara vara ett gäng manliga nördar. Konstigt att inte de som gjort reklamen kunnat se det från början, kan jag tycka.

En kommentar till “Rätt ska vara rätt.”

  1. Nu leker jag djävulens advokat lite, men jag vet inte om jag tycker att det solklart är detta budskap bilderna sänder. Hade rollerna varit ombytta hade någon kanske sagt att det är typiskt att mannen får titta in i kameran och ”ha kontroll” och också typiskt att reducera kvinnan till en kropp – hon visar ju inte ens ansiktet! Men bildtexten – som jag utläser som ungefär ”Transparent politik” vs ”Inget att dölja – låt oss skydda privatlivet och de personliga [nånting]” (har inte läst franska på hundra år så kan ha fel) – ger ju såklart lite sämre vibbar. Sen tycker jag rent allmänt att det är lite fånigt att försöka sälja politik med sex. Idéerna borde väl räcka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *