2 reaktioner till “Rätt till barn.”

  1. Usch vilken oviktigt fråga. Är det inte viktigare att tänka på alla barn som blir mördare och dom som svälter i andra länder? Varför inte adoptera istället?

    /yes I went there.

  2. Något jag tycker skulle vara intressant att veta är hur stor procent av alla barn som lever med en helt frånvarande/okänd förälder som faktiskt mår dåligt av det? Jag tycker ofta att man läser om människor som upplever en djup sorg och känner att de ”saknar en del av sig själva” när de blir vuxna om de inte vet vem (oftast) pappan är och inte har möjlighet att ta kontakt eller få veta något om honom. Jag skulle själv tycka att det var jättejobbigt.

    Skulle vilja ha statistik på hur det påverkar barn att växa upp utan sin pappa och utan att få veta vem han är innan jag tar ställning. Känner mig lite kluven i denna fråga eftersom jag definitivt inte ser mig själv som höger, men jag vet inte riktigt om jag tycker att detta skulle vara förenligt med barnkonventionen (vissa barn växer ju upp utan den ena eller båda föräldrarna pga olyckliga omständigheter och då får man ju göra det bästa av situationen) och jag tycker definitivt att detta är egoistiskt mot barnet när det finns andra alternativ. Precis som i surrogatmödraskap handlar detta om att utesluta den ena ”föräldern” och det tror inte jag är barnets bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *