Ska han få stanna.

Läste Hanna Fridens inlägg om att moderera sitt kommentarsfält och tänkte på Patria. Patria är alltså för den oinsatta mitt alldeles egna bloggtroll, som hängivet kommenterar långa kommentarer om att patriarkatet är fint och att invandrare är ociviliserade. Minns tårögt hans första kommentar här:

Inse att SD är inne i riksdagen för att de behövs. Den våta vidriga PK-kulturkoftefilten inte bara ”måste” avlägsnas, det kommer att ske och det har delvis redan skett. Frågan är bara hur nedsvinat detta samhälle skall behöva bli dessförinnan. Bjäbb om att ”Åkesson kanske blev mobbad” är bara så jävla patetiskt.

Sedan dess har han skrivit drygt 400 kommentarer. Riktigt hängiven med andra ord, trots att min respons på det mesta han skriver är: ”okej”.

Grejen är att jag gillar Patria. Han är rätt rolig i sin kompromisslöshet, hittar på nya spännande ord och fakta (som att staten och AFA gemensamt skulle ha ägnat sig åt åsiktsregistrering) och kan ibland ha vissa poänger. Ett tag försvann han och då kändes det himla tomt här i kommentarsfältet, blev lite tårögd när han kom tillbaks och var precis lika sur som vanligt.

Men jag tänker att någon annan kanske tar illa upp. Ibland kan han gå till ganska hårt angrepp på andra i kommentarsfältet.

Så jag ville bara kolla läget; vad tycker ni? Borde Patria lugna ner sig? Ska han få vara kvar? Går han för långt? Jag vet att Hanna Friden har modererat bort honom i alla fall.

Ni fattar grejen helt enkelt.

42 reaktioner till “Ska han få stanna.”

 1. Jag kickar bara ut folk som kommer med grova påhopp gentemot andra, inte på grund av obekväma åsikter. Så jag vet inte alls om jag hade kickat bort honom! Samtliga som är blockerade hos mig har skrivit väldigt, väldigt grova påhopp gentemot andra läsare.

  Men alla bestämmer själva. Om han håller på med hets mot folkgrupp så skulle jag kickat honom, då jag är ansvarig för allt som publiceras på min site och alltså riskerar anmälningar om jag inte gör det – Och för att jag tycker att man har en jävla sågspånshjärna om man inte kan föra en argumentation utan att ta till sån skit.

   1. Visst fan har hon totalblockat mina oftast förnuftiga, om än emellanåt något sarkastiska, direktdemokratiska kommentarer, vilka håll i cyberrymden dessa än behagat närma sig ifrån. Något som jag alltså aldrig har haft några principiella invändningar emot.

    1. Med andra ord har han alltså suttit och spytt galla om mig i din blogg och du har trott honom, och trots den mängd med skit han spyr ur sig här så ser du det som att jag blockerat honom på grund av avvikande åsikter och inte på grund av sättet hur han behandlat folk?

     Jag vet inte vem han är, men ja, om han skulle sitta och kalla folk för dementa och det han skriver om mig här, om det vore mot dig eller något annan, så skulle jag för det första säga åt honom. Om han inte skärpte sig så skulle han bli blockad. Så det kan stämma att han är det, även om det inte finns någon med namnet Patria i spärrkatalogen.

     Jag skulle aldrig tillåta det. Det finns en person vars formulering är väldigt likt Patrias, han kallade sig för en annan sak, och gick bärsäkagång och skrev meddelande på meddelande på meddelande med påhopp mot alla mina läsare som uttryckte åsikter som inte stämde överrens med hans egna. Det uppmuntrar inte diskussion och kommunikation, det får andra läsare att vilja sluta kommentera och den enda det gagnar är hans behov av att skriva skit till människor som han är mycket medveten om inte uppskattar det.

     Jag värderar 10 bloggläsare som sköter sig framför att tillåta 1 som inte gör det. Jag vill inte få de 10 att tröttna på grund av en jävel som tänder till på att skriva vidriga saker till folk. Så resonerar jag.

 2. Jag håller med Hanna. Handlar det om obekväma åsikter så kan man väl få hålla på, men är det rena elakheter och skit som inte har med något att göra, utan bara har som syfte att såra och göra illa, så bort bort bort. Men det bestämmer du så klart själv.

 3. Jasså? Det var faktiskt ett rätt fattigt förstainlägg måste jag säga, även om jag givetvis vidhåller i sak.

  Hanna, när det gäller ofrivillig mental lyteskomik kvalar du utan tvekan in i världseliten, det vet du redan sedan tidigare att jag anser, detta på utomordentligt goda grunder. Jag är inte direkt ensam om den uppfattningen heller, om du nu till äventyrs inbillar dig det.

  Den groteska judegenomdrivna HMF-lagstiftningen är förstås ett sjukt skämt, men det lämnar vi därhän, alla vet ju ändå vid det här laget vad jag tycker.

  Har för övrigt inte bestämt mig ännu beträffande hur jag ska rösta! 🙁

  1. Du har blivit modererad i den här kommentaren. Så grova saker är absolut inte okej att skriva.

  1. Där du, ett vattentätt censurkriterium, snaran dras visst åt kring min hals. Fälld för granskningsnämnden…

 4. Patria behöver den lilla uppmärksamheten han får här i din blogg och sin lilla ventil, låt honom stanna vet jag. 😉

 5. det är alltid kul att få lite perspektiv, även när det är på gränsen till totalknas. låt han stanna!

 6. Nej vänta. Herregud. Jag vet vem det är. Det är Per. Per studerar på Göteborgs Universitet. Till lärare. I min blogg har han berättat att han vill ta in sina kommande kvinnliga elever i mörka rum och byta sexuella tjänster mot högre betyg. Han har skrivit att tjejer som åker taxi med invandrare måste förstå att de kommer bli våldtagna. Han påstår att 60% av den manliga befolkningen i Sverige bär på våldtäktsgener på grund av att en av Gustav Vasas sönder våldtog mycket och därför har han spritt sina våldtäksgener vidare till 60% av dagens manliga befolkning. Han har sagt att feminister måste ha förståelse för det, för män funkar så enligt honom.

  Han har suttit hela dagarna i sin skola och bettet sig svinigt mot alla tjejer i klassen, och har för vana att sitta och jävlas med feminister för att han tycker att det är kul. Han får kickar av det. Han har skrivit grova sexuella påhopp till mina läsare vid ett flertal gånger. Hånat tjejer som skrivit om övergrepp som råkat ut för i min blogg.

  Han har varit blockerad ända sedan jag skrev på METROBLOGGEN och har trots detta skrivit inlägg konstant trots att de inte dykt upp. Jag vet var han bor, vad hans mamma heter, vad hans telefonnumer är. Och hurdå? Jo, för att hans klasskamrater tillslut mailade mig och bad mig att polisanmäla honom för hur han betedde sig mot dem och för hur han satt och skrattade hejvilt åt alla ”fjantiga feminister” som han skulle sätta på plats.

  Ja. Han är blockad. Föralltid. Hade jag vetat att det var han hade jag aldrig ens skrivit i det här kommentarsfälltet för han har varit besatt av mig sedan 2007 eller 2008 och inte förens för några månader sedan blev jag av med honom. Först när jag hamnade inne på sjukhus blev jag av med honom (kommer du ihåg det Fanny, när du skrev att jag var kass på att uppdatera min blogg och att jag kunde försvinna månadsvis?)

  Jag mår illa över den äckliga förföljelse och trakasserierna han höll på med. Men visst, hörni! Behåll honom för att det är bra för honom att uttrycka sig eller på grund av spännande perspektiv. JAG kommer i alla fall aldrig mer tillbaks hit någonsin igen.

  1. Hanna, att han är blivande lärare är absolut inte okej! Det är inte många som slängs ut ur utbildningen, men jag vet att just Göteborgs Universitet är stenhårda med sina demokratiska värderingar och det här borde de så klart få reda på. Inte minst med tanke på att en del av hans kommentarer kan tänkas vara skrivna från en av datorerna på universitet!

   Dessutom tror jag mig veta exakt vem det är, efter ett kort samtal med en vän som doktorerar där.

   1. Det är faktiskt obehagligt att den här människan finns i verkligheten och studerar. Min bild har alltid varit nån snubbe som går på socialbidrag och aldrig lämnar huset.

 7. Ps. Varje gång han blivit blockad från ett nytt ställe efter att han skött sig ett tag och försökt smickra in sig men sedan ballat ur på folk igen (vanligvis i våldtäktsfrågor) så har han gått till en blogg som någon han har sett att jag känner skriver där han sitter och skriver en massa om mig. Detta har han uppenbarligen gjort även här. Tidigare personer han har gjort det mot som du kan tänkas känna till är Dvärghundspossen och en del andra. Fråga henne bara. Jag vet att airaM fick ett av mina psykos efter sig också, men det kan ha varit en annan kille – Vem var det, airaM? Per eller Junior? (den sistnämnda mest lite… ja, efter, lite synd om honom egentligen).

  1. Alltså, jag har ju fattat att han har gjort sig förtjänt av att bli blockad hos dig, däremot har han aldrig gått till sådana excesser här. Tro inte att jag sitter här och tar hans parti i fråga om dig.

  2. Jag minns faktiskt inte vad han kallade sej. Han försvann iaf rätt fort. Och det var på gamla metrobloggens tid, så jag kan inte kolla ip-numret.

 8. Han är ju en sån himla liten människa så jag stör mig inte, varje kommentar han skriver är ändå en tragikspegling mot honom själv vilket jag tycker är lite komiskt. Jag tycker lite om att se människor kasta bajs på sig själva, om dom gör sig förtjänta.

 9. Men Gud! hur kan folk tycka att det är okej att han finns här och får hållas efter de kommentarer han skrivit enbart i det här inlägget? Jag kan verkligen inte förstå hur man skulle välja honom framför vettiga människor men vettiga åsikter (som uppenbarligen väljer att inte komma tillbaka på grund av hans påhopp).

  1. Han brukar verkligen inte gå till dessa extremer och jag har modererat bort delar av hans kommentarer nu. Som sagt så skriver jag inlägget just för att kolla läget bland er, jag har gjort samma sak innan också och då har folk varit positiva.

  2. Vänligen redogör för ett enda jävla ”påhopp” från min sida, eller inse att du är en idiot. Mycket svårare än så är det inte. 😉

 10. Ja, är det rimligt att de som skriker högst och värst får mest uppmärksamhet? Det känns lite så utifrån hur många här verkar förhålla sig till Patria. För det går ju inte att komma ifrån att den plats han får blir på bekostnad av andra som inte uppskattar hans påhopp. Men det beror ju på vilka läsare och kommentarer du vill ha.

  1. Well, jag har en massa trevliga läsare också och jag skriver det här inlägget just för att ta reda på om folk känner sig bortskrämda. Uppenbarligen gör du det.

   1. Det var min tolkning av hur läsarna verkar förhålla sig till trollet Patria. Jag känner mig inte bortskrämd, men förstår de som gör de av hans påhopp.

 11. Rent spontant, efter att ha läst Hanna Fridéns kommentarer, så tycker jag att du ska blocka honom istället för att ge honom ett forum för sitt förtal, sitt hets mot folkgrupp och andra hatiska åsikter.

  1. För närvarande verkar det vara det övervägande åsikten. Det är ju därför ja frågar, jag vill veta om folk tar illa upp, och så verkar det onekligen. Hela grejen är att jag personligen verkligen inte bryr mig och ibland kan finna det hela underhållade, men om folk som läser bloggen tar illa vid sig så är det såklart en annan sak.

 12. Jag har aldrig någonsin förnekat min verkliga ”identitet”, om nu någon är så jävla intresserad av den.

  Min enda ambition och mitt intresse har alltid endast varit att debattera och formulera åsikter fritt, något som i den moderna ”offentligheten” dock skrattretande ofta omöjliggörs p.g.a. av ren skitnödighet.

  Jag har givetvis aldrig ”spytt” någonting här någon gång, utan formulerat en skarp och skoningslös kritik de gånger jag funnit detta motiverat, aldrig annars. Vad gäller mina äventyrligheter hos miffot Fridén kan de ställas i jämförelse med kommentarer som ”hoppas att du blir våldtagen av hundra dobbermannhundar, får AIDS och dör en plågsam död och att din pitt ramlar av”, och ”du borde begå självmord”, etc. Det är allt några fina guldkorn som du hostat upp också, Hanna! Har jag ylat och ynkat över det? Nix, men ditt hyckleri är ju förvisso alltid lika underhållande.

  Ni modererar givetvis precis hur ni vill i ”era” bloggar. I det stora hela kommer ni aldrig att kunna inskränka det fria ordet.

   1. Jag erinrar mig att du har gjort sådana antydningar, ja. Men varför inbillar sig att dina ”redogörelser” av det slaget omsätts i omedelbar praktik hos den du diktar dem till? Det är ju faktiskt lite infantilt. Jag tycker att det sätt du och flera andra här argumenterar på, ofta är ”problematiskt”. Och?

    Jag skriver vad jag vill och hur jag vill, punkt slut. Passar det inte så är det mig fullständigt likgiltigt. Väljer du att ”moderera” vad folk skriver här så är det ditt val och ingen annans. Jag har alltid uppfattat att detta ställe har högt i tak, även om nivån på debatten sällan höjer sig särskilt högt över det vanliga dagistramspladdret ute i ”det öppna samhället”, det ska villigt medges.

    Få ting är mig mer likgiltiga än Hanna Fridéns person. När det gäller Fanny är jag för övrigt kanske inte fullt så likgiltig, du verkar nämligen besitta en gnutta karaktär och autenticitet, ovanligt nog i dessa sammanhang.

    Nu är det ju fullt möjligt att jag kommer att tvingas omvärdera den ståndpunkten. Men mina personliga böjelser i dessa frågor är väl iofs. jävligt ointressanta.

    1. Personligen är det mig likgiltigt vad du skriver och hur du skriver det, däremot har jag förklarat varför jag känner mig oförmögen att ta dina resonemang på allvar. Det jag är intresserad av är hur människor som läser min blogg uppfattar det hela, och det verkar vara en del som finner din uppenbarelse stötande.

     1. Jag har förstått det, och nu ska jag själv fälla mitt slutliga avgörande i den här frågan. Som den utpräglade opportunist jag är, så kan jag givetvis inte annat än instämma i vad majoriteten tycker. Ingen ska någonsin behöva känna sig kränkt i det här landet, Fanny! Eh, ok, åtminstone inte i den här bloggen.

      Nå, du vet bäst själv vad som måste göras. Efter avkunnad dom skall denna träda i laga kraft och så snarast möjligt gå i verkställighet.

      Klart slut.

 13. Eftersom jag tycker att misogyna, HBTQ-fobiska och rasistiska troll inte är roliga på något sätt och deras ”perspektiv” på tillvaron inte är ett dugg jävla intressant (varför inte hänga bland kvinnohatarna och rasisterna på flaschback om en vill ha detta?) så skulle jag personligen inte låta ett sådant troll hållas i månad ut och månad in på min blogg.

  Men så förstår jag inte förtjusningen, eller fascinationen, som finns för personer som beter sig såhär. Och framför allt den som finns för män som beter sig såhär. Det är väl därför chauvinistiska män på youtube har så många fans, deras hat blir ett nöje för folk.

  Trist tycker jag när sådant anses vara ”nöje”, med tanke på all hat, fobi och fördomar dom sprider.

  1. Det ligger ju ett nöje i att många som uttrycker sig så fumligt sänker sig själva. Man behöver inte göra det själv eftersom dom gör det på egen hand. Det är komiskt att se fienden gå under av sin egen uselhet.

 14. Sen är jag innerligt trött på personer som gnäller om ”free speech” och samtidigt tror att deras hate speech är samma sak som just free speech. Än mer på personer som gnäller på att alla är så ”pk”. Till dom känner jag bara: Håll käften och sluta gnäll så förbannat mycket.

 15. Snälla, blocka honom. Mata inte trollet mer, för han förtjänar det inte. Vad bidrar han med här egentligen? Det hade varit en annan sak om man fortfarande hade kunnat tro att han bara var en dryg enstöring som kommenterar enbart för att jävlas, men efter vad Hanna skrivit så tycker jag att det förlorat all sin eventuella ”charm”. Om det hon skrivit är sant så är han ett jävla as.

 16. Jag tyckte det var trevligt under tiden han var borta, för då kunde man klicka sig in bland kommentarerna och slippa allt dravel.

  1. Jag håller med Hanna. Jag kan för mitt liv inte förstå vad Patria tillför till den här bloggen. Jag tappar snarare intresset. Patria ska stanna, varför då?

 17. Pingback: Hejdå Patria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *