9 reaktioner till “Skamlösa smygfoton.”

    1. Eftersom jag inte skriver ut namn på de jag fotar så borde det ju inte vara ett problem.

  1. Men de kan ju fortfarande kännas igen av folk de inte vill ska känna igen dem. Jag tycker det är respektlöst att lägga upp bilder på barn man inte känner utan deras eller deras föräldrars tillåtelse. De två sista bilderna var lite mer anonyma.

    Tänk såhär: Du har blivit misshandlad av en partner och blivit tvungen att fly landet för att han inte vill lämna dig i fred. Du byter namn för att han inte ska kunna hitta dig. Du kanske rent av fejkar din död för att bli lämnad ifred. Och så kommer jag och smygfotar dig när du är ute i parken och lägger upp bilder på ditt ansikte på min blogg där även text och bilder avslöjar ungefär var jag bor.
    Människor har ofta många olika orsaker till varför de inte vill att bilder på dem själva eller deras barn ska hamna på internet. Tycker man ska respektera det.

    1. Sannolikheten för att det skulle ske är fan minimal. Fattar inte heller varför situationen skulle vara annorlunda bara för att det råkar vara barn. Saker kan alltid gå snett, så är det, men jag tänker inte strunta i att utnyttja min lagliga rätt att fota folk på allmän plats för det. Om någon ber mig ta bort bilderna på dem så gör jag det, längre än så sträcker jag mig helt enkelt inte.

  2. Gör det du. Jag reagerar såhär för att jag under de senaste åren som barnflicka/fotograf otaliga gånger fått höra av olika föräldrar att jag gärna får fota deras ungar men inte lägga upp bilderna på internet. Det verkar mer eller mindre vara allmän åsikt bland föräldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *