Skitsnackande kvinnor och ”sköna” män.

sköntjejfalskakvinnorDet sägs ofta att kvinnor är mer falska, det är kanske sant med tanke på att män sällan behöver gå några större omvägar för att uttrycka sitt förakt för kvinnor. Andra kvinnor kanske i högre grad behöver linda in sina ord, eftersom det inte finns samma acceptans för att kvinnor kläcker ur sig vad som helst. En kvinna ursäktas inte för att hon är mer värd, hon har inte samma rättigheter att såra andra kvinnor. Män sitter inne på denna rätt eftersom de anses vara högre stående, de har rätt att nedvärdera oss och få oss att känna oss värdelösa hur mycket de vill. Ingenting kommer reflekteras tillbaka på deras stjärnglans.

Nå, män behöver sällan vara falska för att få en att känna sig helt jävla värdelös, de bara säger skiten rakt ut. Eller så säger de ingenting och låter tystnaden tala, så får en själv sitta där och fantisera ihop vad de tycker och tänker om en! Ofta är det ju mycket mer fantasifullt än vad mannen själv lyckats koka ihop, för de är ju tyvärr (eller kanske turligt nog) inte särskilt begåvade.

Män har verkligen en stark förmåga att få en att känna sig värdelös med enbart blickar och tung, talande tystnad. En har liksom internaliserat så mycket av deras skit genom åren så en vet vad en förväntas tänka och tycka om sig själv, och gör det innan de ens hinner börja. Detta är en del av den manliga makten, förmågan att få kvinnor att känna sig helt jävla värdelösa utan att ens säga något. Det är en makt de har över oss för att vi behöver deras godkännande för att ha rätt att finnas till. Vår existens är villkorad av dem, av deras nåd.

Även mycket av det drama som skapas mellan kvinnor beror på något sätt på män. Kvinnor hatar varandra för att det bara finns plats för ett mycket litet antal kvinnor i toppen av den manligt styrda hierarkin, och alla kvinnor vill dit. Därför måste vi klanka ner på varandra för att stärka vår egen position. Och eftersom det som upprepas varje dag slutligen blir sanning i ens ögon så upprätthåller kvinnan såklart dessa idéer även när hon bara umgås med andra kvinnor. Vi intalar oss att kvinnor är falska, att vi sprider rykten och förtal, att män är så mycket mer sköna och avslappnade och så vidare. Detta för att det är dessa lögner vi måste upprepa inför andra för att få ”rätt” plats i hierarkin.

Ju färre män och kvinnor som har relationer med män jag har i mitt liv desto mindre drama blir det. Det drama som ändå skapas är betydligt mycket mer harmlöst än det som jag behövde utstå innan, och beror i regel också på kvinnohat och lesbofobi, till exempel folk som mår dåligt på grund av en uppväxt i patriarkatet eller det faktum att alla ligger med alla eftersom flatvärlden är så liten. I en värld utan män skulle det såklart inte se ut så.

enavgrabbarna

3 reaktioner till “Skitsnackande kvinnor och ”sköna” män.”

  1. tack. råkade ut för en sådan situation i helgen, och har insett att ju färre män, desto mindre drama, på egen hand.

  2. Män kanske inte *behöver* vara falska, men de *är* det ofta, enligt min erfarenhet.

    De ägnar sig gärna åt att ge dubbla signaler, undvika att ge raka svar in i det längsta och att spela ut olika kvinnor mot varandra. Vad är detta om inte falskt? Jag vet att det ofta sägs att män är raka, tydliga och ärliga, men det stämmer inte med min upplevelse av dem alls. Tycker tvärtom de verkar motsatsen, och inte är att de inte *kan* vara raka, tydliga och ärliga, utan för att de helt enkelt inte vill det. Att vara vag, otydlig, aldrig ge raka svar och spela ut folk mot varandra, är nämligen ett alldeles utmärkt sätt att hålla fast vid sitt eget maktöverläge.

  3. Åh vad jag var den tjejen innan. Den som alltid föredrog att hänga med män för de var enklare och skönare, helt utan någon annan reflektion om varför. Tack för grymt bra inlägg, du förklarar det jag känt de sista 10 åren så prefekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *