Skogskyrkogården.

Detta är, som den som följt bloggen ett tag nog vet eftersom jag ofta postade bilder därifrån innan, en av mina favoritplatser. Jag har bott precis vid den under större delen av mitt liv.
069

076

053

5 reaktioner till “Skogskyrkogården.”

  1. Hej! Vad anser du om religion och feminism? Om en kristen person säger sig vara feminist, ”tror” du då på hen? Många anser att det inte är förenligt. Det skulle vara intressant att höra din åsikt i frågan.

    1. Nu var du ju inte intresserad av vad jag tänkte. Men tycker din fråga är väldigt intresserad, så svarar gärna i egenskap av en simpel lekman. Jag skulle säga att det är fullt förenligt att vara religiös och feminist! Det handlar helt enkelt om att ens religiösa och politiska övertygelse måste
      överensstämma. Inom kristendomen och i bibeln kan en säkert hitta argument emot abort och då uppstår ju konflikt med feminism hur en än vrider och vänder på det. Att däremot till exempel tro att en kommer till himlen när en dör, gör ju ingenting. Sen tror jag också att antifeministiska handlingar utförda av religiösa/i en religions namn bara är ytterligare en form av patriarkalt maktutövande och förtryck där religionen blir patriarkatets verktyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *