Skönhet.

Jag har funderat lite på det här med skönhet. Jag tycker väldigt mycket om kyrkor, vilket ni kanske har märkt på mina foton. Jag har funderat på varför och kommit fram till att det handlar om att jag tycker om upplevelsen av något som liksom bara är vackert. Ja, det är klart att kyrkan även fyller andra funktioner men väldigt mycket är det helt enkelt en vacker byggnad, rakt upp och ner, i alla fall för mig som icketroende.

Vi lever i ett samhälle som är extremt fixerat vid skönhet, men nästan all den skönhet vi konsumerar är på ett eller annat sätt menad att stärka vår position socialt. Människor vill vara vackra primärt för att vara vackrare än andra, men vill äga vackra kläder och saker för att visa sin status och smak och så vidare. Detta har fått mig att väldigt mycket vända mig emot skönhet om koncept, för jag tycker att det är tröttsamt.

Jag tror att människor generellt har ett behov av skönhet men jag tror att mycket av detta sabbas genom att så mycket av vår skönhetskonsumtion är väldigt kopplad till hur vi värderar oss själva och hur vi värderar andra medan väldigt lite får finnas till bara för sin egen skull. Väldigt lite får bara vara vackert utan måste reflekteras på den egna kroppen, i det egna livet eller ägas.

En kommentar till “Skönhet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *