5 reaktioner till “Skymning.”

 1. Jättefina. Är det hög ISO eller är fotona efterbehandlade?

  PS. Har en fråga som du kanske kan svara på. Vilket objektiv av dessa tror du är bäst? Finns det några bättre inom samma prisklass? Och vågar man köpa dem begagnat?
  – Tamron AF 10-24/3,5-4,5
  – Sigma 10-20/3,5

  Dina foton har gjort mig väldigt sugen på ett vidvinkelobjektiv 😉

  1. Tack! Bilderna har både hög iso och är efterbehandlade med curves och rgb-noise. Den andra dock bara med curves.

   Vad är priserna?

   Jag har själv ett sigma med den brännvidden fast med bländare 4,5-5,6 som jag är väldigt nöjd med. Skulle tro att sigman är bättre pga bländaren är ”fast” vilket jag fått för mig är ett kvalitetstecken och eftersom bländaromfånget är mindre vilket jag också fått för mig ger bättre bildkvalitet. Har dessutom fått intrycket att sigma är mer populärt än tamron.

   Att köpa av privatpersoner kan ju alltid vara vanskligt men om du kollar ordentligt efter repor etc så borde det vara okej. Kan ju hända att man får sk måndagsexemplar, men det borde ju vara lugnt om du träffar säljaren och använder objektivet typ en kvart innan du bestämmer dig. Köper du i butik kan du nog vara ganska lugn.

 2. Priserna är ganska snarlika, skiljer väl drygt 500, max 1000 spänn. Sigman är aningen dyrare. Du resonerar ungefär som jag tänkte iaf. Frågan är om det är värt att köpa begagnat när det ändå handlar om hyfsat mycket pengar och prisskillnaden ”bara” är ca 1500:-. Känns inte alltid helt värt att ta den risken, om det sedan blir strul med objektivet ändå. Men det kanske finns affärer som säljer vidare begagnat? Det känns ju mer tryggt om de är granskade av någon kunnig först.

  1. Kolla affärer tycker jag, då brukar det vara genomkollat och om inte annat har man oftast garanti. Jag köper alltid begagnat i butik och har aldrig varit missnöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *