Sluta vandalisera det som har byggts upp och ägs av oss alla bara för att tillfredsställa sina egna intressen.

Den här historian göra min otroligt upprörd. Någon har sprutat in gift i ett par träd vid norrmälarstrand, och tydligen också vid sickla udde, så att dessa träd långsamt dör. Rådanade hypotes är att anledningen varit att det skymmer utsikten från vissa lägenheter.

Varför gör det mig arg att någon dödar träd? Det kan tyckas vara en oviktigt fråga, men det säger så mycket om hur vi ser på den gemensamt ägda, det offentliga rummet.

Hur kan man tycka att det är okej att förstöra något som är vårat gemensamma för att få en bättre utsikt från sin bostadsrätt? Om det hade varit någons privatägda träd hade det såklart aldrig accepterats, men nu när de är offentligt ägda är det plötsligt en annan sak. För offentlig egendom är helt enkelt inte lika viktig som privat.

Det är extremt respektlöst för alla personer som njuter av att vistas på dessa områden och njuter av naturen. Det är respektlöst mot alla som betalar skatt, som delvis går till att finansiera växtlighet i staden.

Människor måste börja värna om det gemensamma. Börja plocka upp sitt jävla skräp, börja slänga sina fimpar på lämpliga ställen och sluta vandalisera det som har byggts upp och ägs av oss alla bara för att tillfredsställa sina egna intressen.

6 reaktioner till “Sluta vandalisera det som har byggts upp och ägs av oss alla bara för att tillfredsställa sina egna intressen.”

  1. Instämmer, när man angriper parkträd eller, som en husköpare i Bromma, 150 år gamla tallar, har man ingen känsla för samhällsansvar och framtida generationer.
    Fallet i Nockeby gick i alla fall till åtal och husägaren dömdes till skadestånd.

  2. Det tråkiga är ju att de alltid vinner på det även om det blir skadestånd. Trädet är ju borta och utsikten räddad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *