Staten och kapitalet.

Vad ska man kalla detta om inte för bidragslinje kan jag undra. Människor som inte tjänar tillräckligt mycket pengar för att betala sin hyra får ett extra stor bostadsbidrag detta gäller alltså ”unga” och småbarnsfamiljer. Företag kan hålla sig med låga löner eftersom man ändå kan få bidrag till resten.

Jag har inget emot bidrag sådär, men en person som pluggar heltid eller jobbar ska kunna ha råd att leva på sin inkomst (alltså lön eller studiemedel). Man ska inte behöva gå och tigga pengar av staten varje månad om man har en inkomst, det är faktiskt inhumant.

Så därför har jag lite andra förslag till regeringen. Ni skulle till exempel kunna satsa på att bygga lite nya bostäder så att det inte var så förbannat dyrt att hyra en, om man ens får tag på en. Detta skulle ni kunna göra genom att dels satsa själva på att bygga billiga lägenheter och förtäta förorterna istället för dyra finlägenheter borta vid slussen. Ni skulle också kunna riva upp lite av alla de krångliga regler som omgärdar byggandet av lägenheter för närvarande. Sedan skulle ni kunna höja studiemedlet, som visserligen också är ett bidrag, men herregud vad bra att bara behöva hålla reda på ett. Dessutom är studiemedlet inte riktigt ett bidrag, inte som bostadsbidraget är det.

Sedan skulle ni gärna kunna återinföra anställningstryggheten som ni så effektiv nedmonterat, men det är bara en liten detalj sådär när ni ändå är igång.

2 reaktioner till “Staten och kapitalet.”

  1. Det som folk inte tänker på är att det är extremt svårt att få bostadsbidrag och om man börjar tjäna pengar samma år som man fått det så måste man betala tillbaka allt. Att dryga ut sin lön med hjälp ev socialbidrag är inte heller ett alternativ för många eftersom det finns många krav för att man ska få det. Man får inte ha några sparpengar och man får inte äga någonting. Har man en bil måste man sälja den, har man en bostadsrätt så måste man flytta till en hyresrätt. Och det vet vi ju alla hur svårt det är att få ett förstahandskontrakt i storstäderna. Folk tror att det bara är att gå till soc, men så enkelt är det inte.

    1. Det också. Men just med bostadsbidrag har jag hört att reglerna är ganska enkla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *