Stråna på hakan.

Men herregud alltså. Denna jävla hårfobi som hela samhället tycks lida av gör mig galen. Inte bara ska man raka benen, armhålorna och fittan. Man ska även raka armarna, låren och det nya är ju att liksom fixa till hårväxten i ansiktet. Alltså, visste kan jag förstå att den som har en mörk fjunmustasch vill få bort den, kvinna som man. Däremot så har jag inte sett en enda kvinna i hela mitt liv som har någon slags ”generande hårväxt” på hakan utöver nåt hårstrå som ju är ganska lätt att rycka bort. Men jag antar att många efter att ha sett den där rubriken ställer sig framför spegeln och betraktar sin haka noga noga, och visst finns det lite hår där! Några små fjun som kanske skulle kunna anses generande. Dessa måste såklart genast avlägsnas.

Åh, detta ständig noppande är fan en gigantisk kvinnofälla. Jag skulle vilja veta hur mycket pengar och tid genomsnittskvinnan lägger på hårborttagning. Det är en framgångsrik företagsidé att inbilla kvinnor att något de har naturligt är generande och måste tas bort.

Det har ju blivit allt vanligare att folk tar bort ansiktshår med sådana där trådar som man liksom ”klipper” med över ansiktet. Jag vet inte om ni har sett det? Hur som helst så är målsättningen att hela jävla ansikte ska vara befriat från fjun. Jag blir tokig! Hur kan man tycka att fjunen i ansiktet är ett problem? Vi snackar inte om någon mustasch eller så här utan om de små små fjun alla har i ansiktet.

Så trött på att allt som är naturligt måste framställas som ett problem och avlägsnas. Så sanslöst trött.

12 reaktioner till “Stråna på hakan.”

 1. Det är helt otroligt, i know. Mina tjejkompisar som är araber lägger ner mycket pengar på att bleka mustaschen och ”skägget” varje månad. Jag hade ingen aning om att de ens hade nåt vilket bara visar hur vanligt och ”naturligt” det är för dem. När det är sommar blir min bästa vän oerhört självmedveten och tar bort i princip allt hår. Det är jättejobbigt och antagligen särskilt jobbigt för dem eftersom de har mörkare hår än många skandinaver.

 2. Mina vänner som är araber lägger ner massa pengar på att vaxa och bleka(!) ansiktshåren. Jag hade ingen aning om att de ens gjorde det vilket bara visar hur naturligt det är för dem att göra det. På sommaren blir min bästa vän oerhört medveten om att hon inte har behåring som de flesta skandinaver har. Väldigt trist.

 3. Jag började ta bort min ”mustasch” i 6an, när jag inte ens hunnit fylla 13 år, för att jag blev mobbad för den…
  Ingen vet om det här.

 4. Du har lite fel i att det bara skulle röra sig om små fjun. Min mamma kommer från Italien och hon har ganska kraftig ”skäggväxt” på hakan. Alltså inga små fjun utan kraftiga svarta hårstrån som verkligen syns.

  Detta är faktiskt vanligare än vad man tror och många kvinnor får även detta under graviditeter och vid klimakteriet.

  Men jag kan hålla med dig om att det det är totalt onödigt att lägga ut en massa pengar på att ta bort de där småfjunen som vi alla har. Ville bara göra dig uppmärksam på att även kvinnor kan ha ngt som liknar skäggväxt på hakan och med tanke på att det inte är alltför ovanligt så tycker jag att det är bra att man pratar om det och normaliserar det!

 5. Har aldrig stört mig på mina fjun. Däremot några långa mörka hår på min överläpp. Nej, inte lika långa som de i en mustasch, men fortfarande tillräckligt långa för att jag ska störa mig på dem varje gång jag slickar mig om läppen. Men gud, krävs ju inte mycket i IQ för att fatta att man kan rycka bort det som stör en med pincett. AB behöver inte skriva någon jävla guide om det.

 6. Gillar verkligen inte mina ansiktsfjun, I get rid of it! när ork finns.. ser det som ett betydligt bökigare projekt än att raka benen (fast kanske jag inte hittat ’rätt’ metod då?) så det är ju inte en vänlig framtid om media vill göra ansiktsfjun till världens big deal. Inte läst artikeln men det vore ju upplysande & ’rättvist’ av dom att påpeka hur naturligt & OK det är även för kvinnor med ansiktsbehåring, så att det inte bara är nån hetsartikel: DU KAN VARA EN AV DOM MED STRÅN PÅ ÖVERLÄPPEN, GÖR NÅT ÅT DET!

 7. Det här inlägget kom lägligt. Idag var nämligen första dagen jag föll till föga och rakade bort de strån jag har under hakan.
  Jag har alltså ett helt gäng (tio kanske? Och fler blir dom!) långa, mörka strån under hakan. Och jag rycker bort dom. Jag är arg på mig själv för att jag rycker bort dom, jag är arg att jag faller till föga, jag är arg att på mig själv för att jag med denna handling reproducerar bilden av kvinnor som det ”hårlösa könet” och att hår på kvinnors hakor är något onaturligt. Men jag gör det ändå.

 8. Usch ja. Jag har i ganska rask takt börjat få rätt många svarta hårstrån på hakan, jag tror de är runt 30 st nu, och de växer fram över en natt. Jag är, precis som Christine här ovan skriver, arg på mig själv för att jag inte bidrar till att göra det mer acceptabelt för kvinnor. Jag plockar bort dem, men jag är redan trött på det (har haft det något år), och jag är bara 21. Jag lär ju ha detta resten av livet liksom. Min hud är irriterad på hakan, och förmodligen syns det för jag är inte så duktig på att komma ihåg att plocka det hela tiden. Jag trodde inte att jag skulle bry mig så mycket, men det är verkligen generande hårväxt, jag skäms väldigt mycket och har ångest för det. Så kan det ju inte vara, jag hoppas att trenden vänder snart så att det blir naturligt och accepterat med hår (vad det än handlar om för kroppsdel) på kvinnor. Och det finns ingen att prata om det med, för ingen går ut med det. Jag tror inte att jag är den enda kvinnan med skägg här i Sverige liksom. 😛 Dessutom är jag helsvensk och har ljus hy.

 9. Jag får panik ibland över att jag har hår i ansiktet, skitlöjligt, jag vet. Många har det mycket värre. Eller kanske inte ens ska kalla det hår, jag har ljusa tunna fjun på hakan och vissa växer sig ganska långa. Men dom klipper jag ner med en liten nagelsax och så poff så är det ut världen.
  Men blir också så jäkla trött på såna här artiklar om hårväxt och googlar man på bästa sättet att ta bort lite hår eller fjun så kommer det upp artiklar och sidor där det står ”DU HAR EN HORMONRUBBNING”, du kommer ha svårt för att få barn mm..
  Tröttsamt..

  1. DETTA är mkt intressant, detta med hormonrubbningar. Hur många kvinnor har kunskap kring hurdan behåring som är ’frisk & normal’? Hur ska en kvinna veta om hennes behåring är som sig bör när alla kvinnor som SYNS är TOTALT hårlösa annat än bryn, fransar & svall? Det jag kan komma på är kvinnor kan tala med varandra, samtal väninnor emellan, men sådana samtal har nog inte många?

 10. Ja det är u tydliga iaf att du inte har/haft några problem med obekväm hårväxt, Jag har några få mörka hårstrån som växer ut på hakan, oftast bara en åt gången. Självklart är det bara att plocka bort dessa. Men det jobbiga är att jag varje dag måste kolla att det inte kommit något nytt hårstrå, för hur kvinnlig känner man sig när man går runt med svart hårstrån på hakan. Det här är ingen inbilling, utan de finns där. Och jag skulle absolut göra en laserborttagning för att slippa detta, om endast pengarna fanns.

  Självklart finns det säker de som överdriver, men det finns även de som på riktigt har problem med detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *