Svar på frågor (1).

Jag hinner inte svara på allt nu, så jag slänger upp hälften. Vad kul att så många frågade!

Har du fått storhetsvansinne Fanny? Inte storhetsvansinne, men jag har nog börjat odla en lätt grandios självbild.

Haha, förlåt. Var bara tvungen att skriva det som första kommentar. Jag är hemsk. Här kommer min fråga: vad får du ut av att blogga? Vad får dig att lägga så mycket tid på att skriva dina välformulerade och intressanta inlägg? Jag startade min blogg för att utveckla mina resonemang och öva på att skriva. Jag har alltid gillat att skriva, men insåg väl att jag inte skulle kunna hålla liv i det om jag inte publicerade det. Jag tror att mina inlägg går snabbare att skriva än du tror, i och med att jag bloggat så länge så går det numera ganska snabbt att skriva en längre text, jag läser sällan ens igenom texterna, men det är klart att det tar en del tid i anspråk. Folk som säger att de inte bryr sig om kommentarerna eller besöksstatistiken fattar jag inte, jag blir skitglad när folk skriver kommentarer och det är en viktig del av bloggandet för mig. Om jag inte fick respons skulle jag nog inte orka, speciellt inte då jag vant mig vid att få respons och skulle ta för givet att jag blivit sämre om jag slutade få det.

Fem saker du är bra på? Skriva, rita, fota, laga mat/baka och argumentera.
Vad vill du bli när du blir ”stor”? Sociolog, statsvetare, idéhistoriker eller något åt det hållet. Jag vill tänka och skriva böcker, typ.
Vad äter du helst? Vad lagar du helst när du är själv? Jag är ett stort fan av ”fräsch sallad”. Annars gillar jag linssoppa, lax, aubergineröra och rödbetor i ugn. Framförallt aubergineröra och rödbetor i ugn är typ det godaste jag vet i kombination.
Bästa bok om du har någon? Jag älskar all böcker jag orkar ta mig för att läsa ut, men våtmarker och de välvilliga är nog de två jag skulle rekommendera.
Hur ser ditt sovrum ut? Cha guevaraaffischer, en kladdig vägg (som syns i min header), ett fantastiskt arbetsbord och en säng. Jag kan visa bilder sen.

Hur mycket pengar kan man kräva av någon som kommer ut från jobbet efter en dags arbete med en bunt pengar i näven? Är det helt ok att gå fram och säga, ”30% av det där är mina och samhällets pengar”? Jag tror att det bästa samhället skapas om man har vissa gemensamma social skyddsnät. Även om det alltid kommer finnas människor som inte utnyttjar dessa till den grad man betalar för dem, så tror jag att tryggheten det ger är värd att betala för. Om du sätter dig emot det så flytta till Liberia, där har de inte haft en stat på 30 år, och alla du träffar har automatvapen. Men jag stannar nog i Sverige och betalar mina 30 % (eller egentligen betydligt mycket mer) i skatt.

Borde vi inte som ras (mänsligheten) prioritera vårt förhållande till resten av jorden innan vi visar varandra respekt? Eller ska vi prioritera varandra framför resten av jorden? Jag tycker inte att det finns ett egenvärde i att bevara naturen om det inte finns människor. Om jag fick välja mellan människan eller naturen skulle jag således välja människan. Dock är människan och naturen beroende av varandra, och därför så måste man väl göra vissa nedskärningar på vår absoluta bekvämlighet för att kunna bibehålla det som naturen ger oss, och där tycker jag att människan ska nedprioriteras. Men det är bara för att kunna prioriteras i ett senare skede.

Ett par snabba:
Wipeout eller Little Big Planet?
LBP!
Retard eller /b/-tard?
Om du med retard menar på riktigt efterbliven så väljer jag det, för de gör i alla fall (oftast) så gott de kan.
Sälja eller köpa sex? Sälja.
Keynes eller Mises? Keynes.
Mindful eller Careless? Mindfulness!
Alliansen eller Rödgröna? Alliansen, för socialdemokratin måste förändras.

vad får dig att skratta mest av allt? Sorgligt nog diverse elakheter. Bland annat Fokis röst, samtliga inlägg av Tyra Sjöstedt och idioti i allmänhet.

Ung liberal eller Ung vänster? Ung liberal.
Isak eller Gustav som smakråd? Isak.
Isak eller Gustav som wingman? Gustav.
Isak och Gustav? (svaret är ja) JA!
Bra eller anus? Jag har alltid varit ett fan av avgrundsdjup ångest så jag väljer nog anus.
Stefan eller Jörgen (som namn på din förstfödda)? Svår fråga. Det får nog bli Jörgen trots allt.
Aftonbladet eller aids? Aftonbladet.
Snygga brudar eller snabba bilar? Snabba bilar.
Hej, jag är ny här (hittade hit via Hanna Fridén),, and I’m loving it!

Så jag har väl en del basic frågor, som alla gamla läsare säkert tycker är dödstrista,, men skit i det:
1. Lite bakgrund om dig, tack! Var är du uppvuxen? Hur ser din familj ut? Var bor du nu? Utbildning? Jobb? Framtidsplaner? Jag är uppvuxen och bor fortfaren i Enskede med min mamma och pappa, min nioåriga lillasyster och min 17åriga bror. Min utbildning är en (nästan slutförd) naturnatur-linje på gymnasiet. Jag extraknäcker som barnvakt. I den närmaste framtiden tänkte jag försöka vara au pair i USA, och utöver det vill jag plugga statsvetenskap.
2. Favoritsaker: Musik/artist? Diamanda galas, Scott walker, NIN och PJ Harvey går varma. Film? Fight club och Donnie darko har betytt mycket för mig. Tv-program? Kobra och Svenska hollywood/new york-fruar. Bok? Våtmarker och De välvilliga. Färg? Svart, marinblått, grått, ljusrosa och senapsgult. Stad? Har ingen favoritstad, men diggar Stockholm. Kändis? Kissie! Årstid? sensommar. Mat? Fräsch sallad. Dryck? Kaffe och sprit. Godis? Choklad alla gånger. Jag gillar 50-60% bäst i regel.

8 reaktioner till “Svar på frågor (1).”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *