”Ta ingen skit”.

Jag kan bli så trött på den här ”ta ingen skit/blogga bara för dig själv/låt dig inte tryckas ner av läsarna”-kulturen som utvecklas av diverse bloggare och entreprenörer. Den här seden som säger att man aldrig aldrig aldrig ska ta in vad en läsare säger om det är negativt.

Visserligen så blir bloggare utsatta för en hel del smutskastning och omotiverat hat och det kan man ju trycka ifrån sig med glädje, men om man faktiskt får seriös kritik så är ju det något man ska ta till sig. Jag blir irriterad på hur vissa bloggare höjer upp sin förmåga att låta ”allt rinna av” som värsta superkraften.

Brukar då tänka: jamen det kanske finns en anledning till att folk stör sig på er, faktiskt. Blondinbella, du är sådär äckligt positiv och onyanserad att man bara smäller av, Tyra, du är en egocentrared bitch, Gynning, du är en överklassfjolla som tar dig själv på alldeles för stort allvar. Visst kan man tycka att de som stör sig inte ska komma och läsa, men det vet väl varje människa att det som stör och fascinerar oss är det som drar våra blickar till sig.

Jag säger inte att ni ska rätta er efter kritiken så fort den kommer men det kan nog vara en ide att ta in lite intryck och åsikter från sin omgivning då och då.

3 reaktioner till “”Ta ingen skit”.”

  1. Det är ju så att folk läser även om de stör sig. Precis som du skriver, vi vill ha det för det fascinerar oss. Så att begära att folk slutar läsa är visserligen förståeligt, klart man tröttnar på att ha läsare som BARA gnäller (om man däremot har så många läsare som tex. Blondinbella är de ju bara en liten fis i rymden…), men det är ganska lite tankeverksamhet bakom ett sådant uttalande. Man har antagligen inte reflekterat kring att det faktiskt verkar ligga i människans natur att läsa eller titta på sådant som upprör en. Man kan egentligen ställa samma fråga kring skräckfilm. Det är visserligen ingen perfekt jämförelse, men fortfarande relevant. ”Varför kollar du skräckfilm fastän du blir rädd?” är ju en ganska korkad fråga, eller hur?

    Däremot kan man faktiskt begära av sina läsare att de inte skriver helt omotiverade kommentarer om de stör sig. Typ: ”Blondinbella, du är så jävla ful och äcklig, du ser ut som en liten gris och jag hatar dina jävla kläder!” är ju helt irrelevant i sammanhanget såvida hon inte skrivit exakt samma sak om en annan människa i det inlägget som kommenteras- i det fallet kan man förstå den typen av kommentar, även om det inte är okej att kommentera så för det.

    Tyvärr lär folk fortsätta att skriva omotiverade kommentarer fulla med personangrepp, så ja, det är förståeligt att man begär det och det är en fråga om vanligt hyfs som folk borde skaffa sig; att be folk att skaffa lite hyfs är inte så dumt ändå. Tyvärr inget som lär fungera. Så det enda man egentligen kan göra är att försöka ta till sig den motiverade kritiken (ja, åtminstone FUNDERA lite kring den) och i övrigt köra sitt eget race och strunta i om någon liten mes hoppar på en för saker man aldrig skrivit eller kallar en för ful & dum i huvudet baserat på hur man ser ut eller att man röstar på typ Moderaterna.

    Sen borde folk verkligen lära sig att urskilja personangrepp. Under min tid på Devote var det många tjejer som gnällde om att folk hoppade på dem bara för att de skrev att de inte höll med dem. Eller om någon skrev: ”det är ett ganska korkat uttalande att säga att…” som svar på deras inlägg, flippade de ur och ansåg att det var detsamma som att bli kallad för korkad. Dvs. gnällde på att de blivit utsatta för ett personangrepp.

    1. Jag förstår ju att de stör sig på det helt omotiverade, så det rä väl egentligen inte detta inlägget handlar om men jag kan förstå att det verkar så. Dock så tycker jag dels att man får tåla lite, dels att man ska sluta upphöja förmågan att strunta i andra människor som något positivt, vilket är det jag tycker att Blondinbella och Tyra gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *