Tar avstånd från manshat.

Man ska tydligen ta avstånd från manshat som feminist. Även om det inte är ett stort problem bland feminister att de hatar män, även om jag själv inte sprider manshat, även om jag står upp emot manshat när det dyker upp och även om jag skriver om att det är problematiskt när feministisk analys skymmer sikten för problem män drabbas av räcker det tydligen inte. Så nu tar jag avstånd från manshat. Här kommer det:

Tydligare än såhär kan det väl inte bli? Men för att ändå förtydliga: jag hatar inte män, jag tycker inte att män är djur (i någon högre grad än kvinnor), jag tycker inte vi ska ha en speciell mansskatt, jag tycker inte att män är svin. Okej? Kan jag få fortsätta skriva om feminism nu?

7 reaktioner till “Tar avstånd från manshat.”

 1. Jag förstår din frustration. Som feminist är man tydligen personligt ansvarig för vad alla andra som kallar sig feminister kan tänkas ha sagt.

 2. @ Mella

  Och som man ska man ta ansvar för vad andra män gör (läs: ”mäns våld mot kvinnor”).

  @ Fanny

  Som man förväntas jag av mina feministiska vänner vara feminist. Är jag inte det så är jag fiende.

 3. De kvinnor jag träffat som varit utpräglade manshatare har även varit utpräglade antifeminister som tycker att kvinnor ska vara kvinnor och män ska vara män, de har tillexempel kallat män för djur som bara har drifter och så vidare. Inte feministerna.

 4. Jag har kommit till en skitjobbig självinsikt på tal om att att avstånd från manshat, nämligen att jag fan hatar killar. Serri, skitjobbigt. Många av mina bästa vänner är killar, men alltså, det bor en lite smygmanshatare i mig. Det är ju inget jag pratar om sådär, men ibland när jag sitter hemma framför tvn med rebecka eller när jag har druckit några öl så bubblar det upp som en illaluktande rap. Men jag jobbar på det.

 5. En sak jag funderat på är varför feministiska grupper är så ojämställda? Se på FI:s styrelse som nästan bara har kvinnor och så skriker dom sig hesa om jämställdhet men själva… Du är ganska söt men tyvärr, jag är hetero. Eller tyvärr? Jag trivs med min läggning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *