Tragik.

Detta är bara tragik tycker jag. Arga studenter vill Ockupera stadshuset. För blir jag begeistrad, tänker att det kanske rör sig om att de vill ha fler studentlägenheter, större bidragsdel än lån eller något liknande. Jag gillar ockupation som protestform och att ockupera stadshuset är ju verkligen att ta i. Det måste röra sig om något otroligt viktigt! Spännande. Men icke, detta rör sig om att studenterna är sura över att inte få åka flak på vissa gator i innerstan.

Alltså, oviktigheten i denna fråga är så jävla massiv att jag knappt får fram ord. Det är ju inte som att de är förbjudna att åka flak, de är förbjudna att åka på vissa gator i innerstan vilket väl troligen beror på att många tycker att det är jävligt otrevligt med en massa fulla, högljudda studenter som kastar vätska och burkar omkring sig på de mest trafikerade gatorna och att det eventuellt kan tänkas utgöra en trafikfara.

Om folk tycker att det är så jobbigt med studentflak för att personerna på flaken kastar ölburkar och skit omkring sig kunde de väl förbjuda dricka på flaken!

Denna invändning är fantastisk! Tror personen på allvar att man skulle kunna genomföra ett sådant förbud och få det att hållas? Det är ju bara orimligt, ärligt talat.

En annan favorit är denna:

Alla vuxna har med största sannolikhet också tagit studenten, de vet exakt vilket helvete man har gått igenom. Varför förstöra denna glädje? Låt oss få fira! Varför ska alla få lida för att några få kastar ölburkar?

Ja, gud vad hemskt ni studenter har haft det när ni (i majoriteten av fall) bott hemma hos era föräldrar, fått mat och allt betalt och ägnat er tid åt att få gratis utbildning. Alltså ursäkta för att jag drar detta unkna kort men det är för helvete otroligt bortskämt!

Jag bryr mig verkligen inte om frågan i sig men jag tycker att det är genant att all denna energi och protestlust kanaliseras i en fråga om ”rätten” att åka flak i innerstaden istället för något annat som ju kan tänkas vara relevant för studenterna.

6 reaktioner till “Tragik.”

 1. Flakåkandet, även om det inte orsakar trafikfara, så blir det trafikstockning av det. En annan ”nyhet” som kablas runt i Sverige idag är att köpare av studentmössor får en s k alkoholpistol med i paketet som bonus. Det är nog en bluff. Glad påsk hursomhelst. Jag sitter hemma och hör på Lohengrin i P2.

 2. Det är nu som vissa menar att det är bra att de engagerar sig i nånting. Jag håller inte med.

 3. Jag har så svårt för hela studenttjohejet. Särskilt i min klass eftersom jag går samhäll-samhäll, så blir grejen med ”vi är fria, blöhöö” så fånigt. Vår pluggresa har knappt börjat, liksom.

 4. Håller med, de som anser att just frågan om studentflak är något man ska ”ockupera stadshuset” (eller ens mejlbomba politiker) för borde skickas raka vägen till en saltgruva på Spetsbergen, i kedjor. Det här är ett gäng bortskämda festprissar utan den ringaste förmåga att skilja på skit och kanel. Och de skulle gärna stampa i ansiktet på till exempel dem som tvingas avbryta sina universitetstudier för att pengarna fullständigt inte räcker till, oavsett huyr mycket man ”drar åt svångremmen”. Och/eller för att det saknas vettiga bostäder och extrajobb.

  Jag säger bara ”HEP, HEP! Välkomna tilll arbetsförmedlingen om tre månader eller tre år” till alla knoddar som tror att de uträttat något som skulle motivera att skråla ”Fy fan, fy fan vad vi e bra” och veva med armarna. De vet verkligen ingenting alls om livet, man vill bara trycka ner deras huvuden i drinkbowlen och sparka dem i ändan.

   1. Ja, vi kan väl säga ”three strikes out” innan det går så långt: första gången bara rejäla böter – som ska betalas av dem själva,m*inte* av föräldrarna. ;D Men jag blir lika provocerad som du av den här sortens tanklöshet och tunnelseende. Och jag står för uppfattningen att många av dem som anser att det här är en viktig fråga (”MIN frihet!”) uppriktigt skiter i alla som inte kommer från samma bakgrund som de själva, eller som tvingas lämna den hörnan av någon anledning.

    Dessutom suger det någonstans att fira en sådan ickehändelse som studenten på det här skrälliga sättet. De har inte tagit någon slags examen (inga avgörnade test på att de verkligen tillägnat sig kunsklaer och kritisk/analytisk förmåga i olika ämnen, inget som gäller hela gymnasiekursen i någonting, och ytterst liten risk att bli underkänd) och snacket om att man nu har klarat av de tyngsta tolv åren är ju bara idiotiskt. Många går direkt ut i arbetslöshet, eller blir arbetslösa igen efter n¨ågra års plugg på högskolan, många bor också kvar hemma hos föräldrarna i flera år till. Vad jäsingen är det man firar isåfall? Att man snart kan köpa ut på systemet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *