Tre teorier om Hägglunds tandläkaruttalande.

Har tre olika teorier om Hägglunds tandläkaruttalande, alltså vad han menar med det där att det billigt i förhållande till att gå till frisören:

 1. Han tror helt enkelt att det är billigare med ett tandläkarbesök än ett frisörbesök. Antingen så går han hos en sjukt billig tandläkare eller en väldigt dyr frisör. Ser detta som osannolikt för att inte ens han kan ju vara så verklighetsfrånvänd att han tror att frisörbesök kostar så mycket generellt.
 2. Han tänker i termer av vad man får för pengarna. Jag kan ju hålla med om att det är mer ”värt” att lägga 500-4000 spänn på att kolla och fixa tänderna än att lägga 100-200 på att klippa håret men det är ju som att säga att en vinterjacka för den som ingen har kostar lite i förhållande till ett par stringtrosor om man redan har 100 stycken.
 3. Han tänker att man behöver gå till tandläkaren mer sällan än till frisören (kanske en gång vartannat år för en med normal tandhälsa i förhållande till en gång var tredje månad för en som går till frisören regelbundet?) och därför tänker att det totala tandläkarbudgeten är ungefär lika stor som frisörbudgeten för en genomsnittlig person som nyttjar dessa två tjänster.

Har ni någon mer teori? Jag måste säga att jag har väldigt svårt att få ihop det här uttalandet.

9 reaktioner till “Tre teorier om Hägglunds tandläkaruttalande.”

 1. Jag tror han tänker som i ditt sista alternativ. Det han missar är dock att den gruppen som inte går till tandläkaren på grund av ekonomin sällan har pengar att lägga på dyra frisörbesök heller.

  En person som är mån om sin frisyr och bor i en storstad kan lätt lägga någon tusenlapp var sjätte vecka på detta. Det betyder ju dock inte att alla människor gör detta.

  1. Skulle aldrig betala en tusenlapp för att fixa frisyren, men antar att det finns galningar som gör det.

 2. Jag tolkade det precis som din punkt 3 och twittrade lite om den också.

  I artikeln jag läste handlade det om tandläkarbesök som, efter att man fått bidraget, kostade 500 kronor för privatpersonen.

  Säg att man gör detta 1 gång om året och dessutom klipper sig 5 ggr om året á 200 kronor, då är det dubbelt så dyrt med frisören som med tanläkaren. Sett till årsbasis.

  Eller jag hoppas i alla fall att det är så han tänker, men med idioten Hägglund vet man iofs aldrig.

  1. Utgångspunkten är ju fortfarande att folk går till frisören vilket inte alltid är fallet.

 3. Jag har varit hos frisör två gånger på 23 år. Iofs har jag inte gått till tandläkaren sen det började kosta pengar för mig så hägglund har ju en poäng, frisören har varit betydligt dyrare.

 4. När jag hade råd gick jag till frisören en gång varannan månad, men nu har jag inte råd längre. Hägglund verkar tro att det bara handlar om prioriteringar, men vafan… finns folk som varken har råd med frisörbesök eller tandläkarbesök.

 5. Hmmm, ni pratar om frisör som något som kostar 100-200. Är jag helt lurad eller? Jag tycker 350 är överkomligt för en klippning, men jag får ofta räkna med minst 400. Går visserligen inte till de allra billigaste, men ändå? Betalar man 100 spänn på en frisörsalong är det ju dessutom rätt så uppenbart att det är svart.

  Sen är såklart tandvård dyrare i vilket fall, iallafall om man behöver göra något mer än rutinundersökningar.

  1. Jag har aldrig betalat mer än 250 för ett frisörbesök, men så klipper jag bara page.

 6. Vill jag ha en normal toppning kostar det 450-550 kr i min stad. En ganska vanlig svensk stad storleksmässigt tror jag. Nu har jag flyttat till Lund och är student och här finns billigare alternativ. Klipper mig med ca 2-4 månaders mellanrum då jag inte har råd annars med 500 kr. Tandläkaren har jag det fasta avtalet kostar 800 kr om året efter avdrag. Har aldrig haft ett enda hål men har bettskena vilket gör att nivån höjs avsevärt. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *