Twitter 11/4. Ansvar vid sex.

Många män tycker det är 100 % rimligt att skippa kondom men ändå förvänta sig att inte behöva ta ansvar för en graviditet. Detta är ett sånt oerhört tydligt exempel på hur män förväntar sig att kunna gå genom livet utan att någonsin ta ansvar för konsekvenser.

Denna inställning är ju omöjlig för kvinnor: om vi blir gravida får vi stå där med skammen oavsett vad vi känner. Män som ba ”men tänk om det sker ett misstag ska vi verkligen behöva ta ansvar då???”. Ja, kvinnor får ta ansvar även för ”misstag”. Så jävla trött på att män helt seriöst tycker att de aldrig ska behöva ansvara för någonting. Att det händer olyckor är en del i livet, detta gäller även sex. Vill du undvika det så bör du avstå från sex.

Varför ska män alltid få njuta av saker helt ohämmat, och lägga skulden på kvinnor??? Kan du inte ta ansvar för eventuell oönskade konsekvenser ska du lämna kvinnor ifred.

Det bästa vore ju såklart om var och en tog ansvar för sin egen reproduktion istället för att lägga över det på sin partner. Vill du inte ha barn? Skydda dig! Varför är det så svårt för män? Det är ju inte män som blir pressade av sina partners till att inte använda kondom så att säga.

Men det finns alltid någon jävla ursäkt nära till hands. Typ att en trodde kvinnan åt p-piller. Vissa män ba ”jamen hon sa själv att det var lugnt”. Jamen det innebär inte att du inte har ansvar för dina handlingar. Lägger du din jävla sperma i en kvinnas underliv så får du väl stå ut med om hon inte gör precis det du vill med sin egen kropp.

kondomgravidabort

3 reaktioner till “Twitter 11/4. Ansvar vid sex.”

  1. Precis exakt så. Hur svårt ska det vara att fatta att en drar fram en kondom varje jävla gång och använder den? Inga jävla ”jag trodde du åt p-piller” – vet en inte så frågar en väl? Snacka om att försöka komma undan allt ansvar…

  2. Ha. Faktiskt. Använd kondom och ta ditt ansvar. Män som anser att kvinnor luras. Någon annan som varit med om att en kille tagit av kondomen mitt i utan att säga något och sedan bara; Nej men det trodde jag att du förstod.. ?

    Vet män vad abort innebär? Pojkarna borde få en separat undervisning i det här i skolan, det är det enda sättet jag kan se detta beteende botas på. Och förstå att nej faktiskt här har du ingenting att säga till om. Har du spridit din säd får du ansvara för den. Då är det DU som skall skämmas ditt lilla äckel.

    Nej men bra skrivet Fanny. <3 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *