Twitter 11/8. Den ”sanna” högern finns inte.

Tramsig ledare. Att vara höger har väl alltid handlat om att värna överklassens klassintressen? Tycker det är gulligt med borgare som anklagar högern för att inte vara höger på riktigt. Kan ni inte göra som vanligt folk och demonstrera. Nej, för de bryr sig inte om samhället egentligen utan bara om att de inte ska känna skuld för det…

Orkar inte alla högermänniskor vars främsta protest mot skiten i dagens samhälle är ”detta är en höger på riktigt”. Vem fan bryr sig om det är höger ”på riktigt”???? Samhället faller sönder och allt ni gör är att sitta på era ledarsidor och urskulda er.

Helt seriöst så pass vanligt att liberaler gör detta. Så fort någon gör fel säger det ”det där är inte liberalt”. Jaha? Om er analys av det som går fel i samhället är att det ”inte är liberalt” kommer ni aldrig lyckas bekämpa det. Ni måste begripa att INGEN BRYR SIG om era jävla ideal och idéer kring hur världen ska se ut. I verkligheten är det makt som räknas. Det är så lätt att gå omkring och snacka om vad som är ”liberalt” och inte, desto svårare att faktiskt förstå skälen bakom världsordningen.

Den här idén om den ”sanna” högern eller liberalismen är så falsk. Det finns liksom ingen sådan. Det har alltid handlat om klassmakt. Det finns ingen ”sann” ideologi bortom alla dessa perversioner. Det finns bara kapitalet och kapitalets intressen. Om kapitalet vill ha statligt stöd, ja då kommer högern att fixa det. Så enkelt är det med den saken. Och vill du sätta dig emot detta så föreslår jag att du slutar vara höger istället för att renodla högern från dessa tendenser.

Det funkar liksom inte att gå omkring med någon slags ”idé” om hur världen ska se ut och sedan ba prata om den hela tiden. För förändring krävs att en tar avstamp i hur världen ser ut idag, vad vi har att kämpa emot, inte bara något fjärran ideal. Det är ju så mycket liberalism fungerar, fjärran ideal utan förankring i världen som den ser ut idag, utan väg framåt. Och när de konfronteras med hur världen ser ut låter det bara ”men så vill inte jag att kapitalismen ska vara”. Jamen kämpa emot den då? Våga se världen som den är, med all sin jävlighet, och gör motstånd, istället för att drömma om hur den borde vara.

Men allt som går fel i det här samhället härleds istället till att högern inte är höger på riktigt. Aldrig kapitalismen. Och ja, det är såklart helt i sin ordning, med tanke på högerns uppgift i världen: att bibehålla överklassens klassintresse.

11 reaktioner till “Twitter 11/8. Den ”sanna” högern finns inte.”

 1. Om en ideologi (i detta fall liberalism) handlar om att man inte hjälper företag med statliga pengar eftersom man vill ha friska företag på en fungerande marknad, så är det ju per definition inte den ideologin som tillämpas om något går emot idéerna används.

  1. Det är konstigt och på gränsen till fundamentalistiskt att prata om en liberalism, som om vi kunde gå tillbaka till liberalismens stora bok och läsa vad som där står skrivet. Faktum är att många liberalismer ser statligt stöd till kapitalet som en viktig del av politiken, som allt från ett nödvändigt ont för att stödja delar av marknaden till ett bra verktyg för att styra marknaden. Jag skulle säga att det snarare är liberalismer som starkt och tydligt håller sig borta från samarbete mellan stat och kapital som är undantaget. En ledtråd till att det stämmer är att se att nästan hela den grupp som är höger och håller de åsikterna håller sig till en bekväm hörna i tyckarhögern.

 2. Kan du inte se det ironiska i att en kommunist kommer med såna här beskyllningar mot högern? Det är ju exakt samma kritik som ni får av era ideologiska motståndare, och exakt samma prat om ”riktig kommunism” som ni nämner när kommunismens negativa sidor uppmärksammas.

  Å andra sidan, att två extrema motpoler har många saker gemensamt är inget ovanligt. Roligt är det i alla fall.

  1. Det är ju inte samma sak. Vänstern brukar ju generellt faktiskt vända sig emot saker på andra grunder än att de inte är vänster.

  1. Det beror väl helt på vad det gäller? Du får väl ta och kolla lite själv.

   1. Jag var mer specifikt intresserad kring vad du anser är (effektivt) motstånd. Mot kapitalismen/den liberala världsordningen.

    1. (Vill förtydliga att jag inte är ute efter att käbbla, min fråga är inte avsedd som varken motargument eller krav på en uppsats om ämnet.)

     1. Ah. Jag vet tyvärr inte vad jag anser effektivt. Jag kör ju själv på taktiken att försöka radikalisera de som redan är feminister/vänster. Tror mkt på civil olydnad och lokal kamp, typ fackligt engagemang i t.ex. sac. Men i inlägget menar jag väl mer att de borde ta ställning utöver att vid konfrontation säga ”det är inte liberalt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *