”Underhållning”.

wpid-img_20140512_141251.jpg

Så oerhört cyniskt att göra den misär som är arbetsmarknaden till underhållning. Mår illa av tanken på hur ungdomar ska stå där och ”ge allt”, ”visa framfötterna” och så vidare för att få jobba, det vill säga för att bli exploaterade på sin arbetskraft. Den här typen av produktioner handlar om att i ännu högre grad stärka idén om att den som kämpar tillräckligt hårt också kommer lyckas, och en syn på tillvaron där fast anställning är typ det vackraste som kan hända en människa, att en ska kämpa jävligt hårt och vara jävligt tacksam.

9 reaktioner till “”Underhållning”.”

 1. Fast på många ställen är det ju så att man måste kämpa för att få ett jobb och speciellt för att få en fast anställning. Då det är hög konkurrens om jobben blir det ju lätt så att ”må den bäste vinna”. Det är klart att det är jobbigt för alla de som är arbetslösa och som inte lyckas få något jobb, men hur ska man lösa det problemet? Självklart behövs det ju fler jobb också. Men som ung och arbetslös kanske man är villig att kämpa för en anställning. Dessutom så är det ju frivilliga som ställer upp i TV-programet och om de vill göra det borde de väl få göra det. Samtidigt kan det ju vara inspirerande för andra ungdomar att se det. Menar inte att man ska måsta köra slut på sig själv att få ett jobb, men som sagt, det är .. svårt

  1. Ursäkta mig, men vad försöker du få sagt egentligen? Tycker du att det är en bra grej att legitimera den här hetsen bara för att konkurrenssituationen faktiskt finns? Ungefär som om jag hade försökt förneka det…

  2. Mm, jag undrar hur du tänker när det är typ 400 sökande på ett jobb. Det är alltså 400 som vill ha det, men säg att det är 5 platser, då får ju bara 5 jobb. Vad ska de andra göra då? Är de för värdelösa för att ingå i arbets”marknaden” eller KAN det vara så att det fattas jobb??

 2. Vilken tur vi bortskämda ungdomar har! Här ges vi inte bara möjligheten att delta i förnedrings-TV, utan vi får även chansen att vinna ett jobb! Herregud vad härligt livet är för oss som är unga idag. Vad klagar vi för?

 3. Alltså, folk som säger att det behövs fler jobb. Nej? Vi är många som kan dela på dom arbeten som finns istället, vi har mat och möbler, pynt och pimp i överflöd. Dela på framställningen av detta och på kakan – och få mer tid privat, till att sikta in sig på det man är intresserad av. Istället för att skapa nya jobb genom att tex försämra kvaliten på muttrar så att det behövs fler arbetare att fixa detta och sälja dessa – få in folk att ta hand om dom äldre, tex.
  Sedan kommer ju ingen stoppa dom som vill jobba 24/7, men dom som inte vill eller kan detta ska också ha valet.

  1. Jag skrev det pga orimlig press på arbetssökande att de helt enkelt ska ”skärpa sig”, ”ta sig i kragen” och vara bäst helt enkelt och annat luddigt skräp, så får de jobb. Det är ju ändå massor av folk som vill/tvingas jobba i det system vi har nu, annars håller jag med dig 🙂

 4. Det är ju inte som om man går hemma och ba ”nej, nu måste jag banne mig ha något utpumpande tråkigt att göra, häller ut lite nålarfärg över golvet, yes, så kommer det ta mig en vecka några timmar här och där att skrapa bort varje fläck, slipa om och lacka! Tjoho!” – nej, då hjälper jag hellre en kompis göra detta (förutsatt att det inte är ett ”jobbskapat” golv) eller gör något helt annat jag har lust med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *