Vad är egentligen förslaget?

En sak jag undrar är om detta med insemination av singelkvinnor rör sig om att de ska få sin insemination bekostad av staten eller om de bara ska få tillgång till att kunna köpa insemination men betala kostnaden själv. Jag tycker att det är en ganska relevant skillnad på dessa tu nämligen. Som jag har förstått debatten hittills rör det sig om att singelkvinnor ska få samma rätt till insemination som par med problem, det vill säga att det betraktas som sjukvård och bekostas med skattepengar. Är det möjligt att på laglig väg betala för att få en insemination som singelkvinna i Sverige?

3 reaktioner till “Vad är egentligen förslaget?”

  1. Värt att påpeka är dock att staten inte betalar hur många IVF-försök som helst. Tror det är två stycken som staten står för. Vill man göra fler får man betala själv.

    1. Det känner jag till. Tycker dock att det är ganska rimligt att det finns någon slags gräns för den typen av operationer.

  2. Det är förbjudet att överhuvudtaget inseminera singlar i Sverige. Alltså kan man inte vända sig till privata kliniker och således betala för en insemination i Sverige i dag utan de som vill göra det är hänvisade att vända sig utomlands. Förslaget rör att det överhuvudtaget ska bli lagligt i Sverige att inseminera singlar. Blir det lagligt kommer privata kliniker att kunna erbjuda det alternativet. Sen om singlar ska få samma möjlighet att få hjälp av sjukvården som par är en annan fråga som säkert kommer diskuteras livligt den också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *