Våldsam biljettkontroll.

Ajour så ligger denna video med en kvinna som blir överfallen av västtrafiks biljettkontrollanter ute.

Det är ett ganska långt klipp, men i korthet så omringar de henne och trycker in henne mot stolen, detta trots att hon har giltigt färdbevis. Motiveringen är att hon stämplade sin biljett när hon såg kontrollanterna, och inte som när man ska när hon gick på. Till slut kommer polisen och säger väl i princip att det är ett felaktigt agerande från kontrollanternas sida.

Jag tycker att man måste börja ifrågasätta biljettsystemet inte bara ekonomiskt, utan också ur ett humanistisk perspektiv. Är det värt det att människor behandlas på det här sättet i kollektivtrafiken, oavsett om de betalat eller inte. Personligen tycker jag inte att det känns rimligt eftersom det leder till otrygghet i trafiken. Jag upplever i alla fall inte att biljettkontrollerna känns trygga, även om jag har betalat för min resa så tycker jag att det är otrevligt med deras närvaro i trafiken. Och att amn hör och ser mer och mer om våld och övergrepp vid kontrollerna gör inte direkt saken bättre.

5 reaktioner till “Våldsam biljettkontroll.”

 1. Jag såg klippet igår och blev arg över att hur de behandlade henne. Känner mig inte direkt särskilt trygg i kollektivtrafiken (trots att jag följer reglerna) när jag vet att det finns buffliga och lättprovocerade kontrollanter som inte hellre vill än att trycka upp en och annan resenär mot väggen vid minsta ifrågasättande eller tveksamhet.
  Konstiga prioriteringar av Västtrafik att vilja skrämma och pressa sina kunder till lydnad, istället för att försöka hålla en respektfull dialog.

 2. Det intressanta tycker jag är västtrafiks information kring biljetter.

  ”Västtrafik har ett system som kallas kontoladdning som innebär att resenären laddar pengar på ett kort som han/hon stämplar i en kortläsare på spårvagnen. Det är kundens ansvar att stämpla eller se till att pengarna dras direkt vid ombordstigning.
  Enligt Västtrafik är det ett vanligt sätt att tjuvåka att inte stämpla kortet förrän biljettkontrollanterna dyker upp.”

  Jag har själv varit med om en biljettkontroll (västtrafik) där min kontoladdning registrerats senare(ca 10 min) än tillfället då jag gick på bussen och drog det. Kontrollanten tyckte inte att det var ett problem så jag blev inte illa behandlad men det är jävligt underligt att jag ska kunna kontrollera att deras automater registrerar mitt kort i rätt tid. Dvs, göra mer än att titta i rutan att pengar dragits och hur mkt pengar det är kvar på mitt kort. Kan jag ens göra mer? Det är ju ett stort problem ifall västtrafiks automater hakar upp sig eller vad de nu gör och folk kanske behöver betala böter för något de inte gjort.

 3. Usch !! Får rysningar av att se detta och blir på riktigt ledsen.
  Jag fattar att många utnyttjar det nya systemet med kontoladdningar, men alltså lite sans och balans måste man väl ändå ha ?!
  Helt galet.

 4. Tack o lov hon år svensk

  hur länge ska vi vänta på detta system
  det är inte dags för en fri resenär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *