Vardagsidioti.

Jaha. Anita och Calle Schulman ironiserar i vanlig ordning över ordet ”hen” som uppenbarligen ligger väldigt högt på agendan hos dem. Ingen får använda det hemska ordet ty det leder till förvirring, chock och fruktan. Galningarna dras som vanligt till lägerelden och skriver saker som dessa:

så jävla bra, skrattar ihjäl mig.
ocn de där nyuppfinnande HEN är så töntigt att jag inte vet vad jag ska ta vägen.

de finns väl 2 kön av en anledning för helvete.
ypiskt folk att komma op sjuka nya grejer för att krångla till att mera.

Alltså, slutklämmen i denna kommentar om att det minsann finns ”två kön av en anledning” är ju bara för rolig. Det är väl fan ingen hen-förespråkare som har ställt sig emot att det finns män och kvinnor? Däremot finns det folk som har påpekat detta med att det liksom inte är så enkelt som att det bara finns män och kvinnor, utan att det finns folk som ser ut som ett kön men känner sig som ett annat, eller kanske har en fysisk könstillhörighet som är oklar i sig. De finns väl också av en anledning?

Fånigt att bli arg över en så uppenbar idiot kanske, men orkar inte med denna extrema inskränkthet som finns i att vägra acceptera att alla andra i hela världen kanske inte vill eller kan dela in sig i grupper av kvinnor och män.

7 reaktioner till “Vardagsidioti.”

 1. I min mening är det de håller på med mobbing, diskrimminerande av människor som inte alls kan kategoriseras enligt man/kvinna etc.

  I övrigt så saknar svenskan ett könlöst pronomen vilket skapar problem när man skriver texter.

 2. Jag blir riktigt irriterad när jag läser vad Anitha skriver! Jag tycker att det är fånigt generellt att smutskasta folks åsikter (bara för att man inte håller med behöver man inte förlöjliga någon) och inte visa sig ödmjuk, men det är ju så mkt värre när man inte ens inser vad saker å ting handlar om! Ungefär som att jag skulle uttala mig negativt om något jag inte var insatt i framför flera (vad vet jag, har hon tusenvis av läsare?) läsare, och så smutskasta ännu mer när någon ifrågasätter?

  Fan va lågt det är, alltså. Irriterande, som sagt. Åh, varför bryr man sig alls?

 3. Jag tycker nästan det är fascinerande att ordet hen engagerar så, att de lägger tid på ett ynkligt litet ord (för dom då alltså).

  Om jag hör ett ord som jag tycker är dumt/fult/onödigt/what ever så låter jag helt enkelt bli att använda det. As simple as that. Är det ett bra ord så kommer det slå igenom oavsett vad en ynklig person tycker, är det ett dåligt ord så kommer det försvinna av sig självt liksom.

  Varför detta hat? :S

  Vad är det med hen som skrämmer så? Använd det eller låt bli att använda det. Vi är ju rätt många som tycker det är ett bra ord, och ganska många som tycker det är HELT GALET JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD!!!11! osv. Varför upprör det så?

 4. Det dom hållit på med de senaste dagarna är ju bortom allt förstånd och jag kan inte längre uppbåda några andra känslor än skam – jag skäms så otroligt för deras (schulmannarnas) skull.

 5. Hen är så svenskt modernistiskt narcissistiskt att man inte gör något annat än SKÄMS över att vara svensk.Åt hensike med hen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *